Туристически забележителности в Северна Дакота


Най-посещаваните забележителности в Северна Дакота

Туристически забележителности в Северна Дакота са малко посещавани дори от американските граждани, като една от причините е малкото население на този щат и континенталният климат. Въпреки това все пак има какво да се види, като например Националният парк Теодор Рузвелт и Great Plains.

 

Туристически забележителности в Северна Дакота

Най-интересната атракция, както вече споменахме е Националният парк Теодор Рузвелт. Посещава се годишно от половин милион души, особено през летните месеци когато небето е ясно и може да се направят красиви панорамни снимки, много приличащи на Гранд Каньон.

Началната точка на посещение е град Medora.  В парка има над 200 км пешеходни и конни  маршрута. Има специално изградени три лагера за къмпинг и няколко площадки за наблюдение на  дивите животни.

Исторически забележителности в Северна Дакота

Националният парк Теодор Рузвелт е дом на диви коне, прерийни кучета, лосове и бизони. Над 190 вида птици може да се наблщдават с бинокъл или с просто око, включително златни орли, яребици и диви пуйки. Интересен факт е, че целия парк е ограден с телена ограда висока 2 метра за да се запазят дивите бизони и дивите коне от миграция извън района.

От историческите туристически забележителности в Северна Дакота може да споменем няколко обекта свързани с миналото на щата и по-специално с индианците. north-dakota-fort-ransonBig Hidatsa Village Site, добре запазено индианско селище, превърнато в музей. Menoken Indian Village Site, индианско село в което са живели около 1200 души, което е било много за онова време.

Huff Archeological Site, укрепено село на брега на езерото Oahe. Fort Union Trading Post, важен в миналото пост за търговия с кожи по горното течение на река Мисури. Fort Abraham Lincoln State Park, намира се на 11 км от град Mandan. Тук може да видите индианско селище On-A-Slant и реставрираните военни сгради от времето на генерал Къстър, включително неговият дом.

Devils Lake, голямо езеро в североизточната част на щата Северна Дакота за жалост негодно за пиене. Причина за това е голямата концентрация на сол във водата. Именно по тази причина още сиуксите са го нарекли с това интересно име. Все пак тук рибарите могат да се насладят на успешен риболов и приятни мигове сред природата.

Езеро Sakakawea, най-голямото езеро на пътя на река Мисури. Изкуствено езеро простиращо се на територията на 6 области. Използва се за напояване и за пиене. На езеро Sakakawea са разположени три големи града и няколко летни лагери за почивка и риболов.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения