Най-големите забележителности в Джорджия САЩ


Най-посещаваните забележителности в Джорджия

Една от най-големите забележителности в Джорджия САЩ е природата във всички нейни причудливи форми. Щата Джорджия се намира в югоизточната част на САЩ, като граничи с Флорида, Южна Каролина, Алабама, Северна Каролина и Тенеси.  Щата разполага с 63 парка и защитени територии, повечето от които са достъпни целогодишно за туристи, 15 от тях са също исторически забележителности.

 

Най-големите забележителности в Джорджия САЩ

Незнайно защо, повечето електронни издания и туристически агенции слагат сред най-големите забележителности в Джорджия САЩ построените от човека атракции. В тази статия ще се спрем само на природните забележителности, които по нищо не отстъпват на големите архитектурни атракции в Джорджия.

От североизток към югозапад преминава планината Blue Ridge, която влиза в планинската верига Апалачи. Голяма част от тези планини обхващат  областта на Chattahoochee National Forest. Района е популярен със своите красиви планински пейзажи и широколистни гори, които са приятни за разходка с колело или пеша.

Природни забележителности в Джорджия САЩ

В една от екопътеките може да посетите каскадата водопади Hawthorne. Друга интересна природна забележителност е Rock city Chattanooga. Намира се на самата граница между щатите Алабама, Тенеси и Джордия. В предишна статия в сайта сме писали за тази атракция, която е част от забележителностите в Тенеси.  Продължаваме разходката сред най-големите забележителности в  Джорджия САЩ  с езерата  и реките.Georgia USA

В северната част на щата между градовете Gainesville и Gumming се намира едно от най-големите и най-красиви езера в Джорджия – lake Sidney Lanier. Поради факта, че е доста плитко езеро, през сухия период нивото на водата намалява много и създава проблеми за водоснабдяването в района. Езеро Hartwell, намира се в североизточната част на щата Джорджия и е пълноводно през цялата година. Много посещавано езеро от рибари, които ловят херинга през лятото и си правят къмпинги, а през зимата пробиват дупки в леда.  

Panola Mountain, национална природна забележителност с 288 метра надморска височина, разположена до река  South. Изградена е малка екопътека, включваща красивото езеро Александър. Old Fort Jackson, национална историческа забележителност, разположена на единият от бреговете на река Savannah. Представлява най-старата  отбранителна крепост изцяло построена от тухли и служи да защитава град Savannah от нападение по море.

Fort Pulaski National Monumen, отбранително съоръжение на остров Cockspur, играло важна роля по време на гражданската война 1862 година. Интересно е да се отбележи че по време на реставрацията на крепоста нарочно са оставени следи от оръдейни попадения по тухлената стена.

Добре е да се отбележи, че крайбрежната зона на Атлантическия океан е диво място незасегнато от човешка дейност.  Там спокойно може да си построите палатка  и да прекарате тиха и спокойна почивка на море. Такова място е остров Cumberland  и остров St. Catherine.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения