Незабравими атракции в Доминиканската република


Най-интересните атракции в Доминиканската република

Атракции в Доминиканската република не са за подценяване, като се има предвид  колко са екзотични Големите Антилски острови. Това е място с подходящ климат почти през цялата година за прекарване на една незабравима семейна почивка. Доминиканската република се намира в източната част на остров Еспаньола и столицата е Санто Доминго.

 

Незабравими атракции в Доминиканската република

Страната има планински релеф като преобладават сравнително ниски планини Кордилера Сентрал, а между тях има плодородни равнини като долината Сибао и полусухата долина Сан Хуан и долината Нейба. Кои са главните атракции в Доминиканската република, които си заслужава да бъдат споменати в нашата разходка. На първо място е най-известният курорт с най-много забележителности Пунта Кана. Тук се намира аква парка Manati  Park, в който може да видите и да се забавлявате с делфините и освен това може да общувате с други обитатели на парка като папагали, игуани, тропически змии и тропически птици.

Топ 10 атракции в Доминиканската република

В Пунта Кана се намира екологичният парк „Parque Ojos Indigenas”, известен със своите двайсет кристално чисти лагуни. Ако искате да се гмуркате и да разгледате подводният свят на Доминиканската република ви предоставяме идеалната възможност да го направите на Остров Саона. Това място все още е добре запазено и няма човешка намеса, затова е предпочитано от туристите. Ако желаете усамотение в някоя далечна провинция, то град Барахона е идеално за тази цел. Има два много тихи плажа около града „Плая Дорада” и „Бока Чика” идеални за отдих и релакс. Тук отсъстват огромните тълпи от хора, а под сянката на крайбрежните палми може да се отдадете на хубава дрямка. Почти по цялата крайбрежна зона представлява един огромен плаж. Достатъчно е да има малко ситен пясък и палми наоколо и курорта е тук.

Природни атракции в Доминиканската република

Така са възникнали повечето курортни комплекси по цялото крайбрежие на Доминиканската република - Плая Баваро, Пуерто Плата и Плая Дорадо. Ако сте любители на сърфинга, приключенията  и водните спортове непременно посетете град Cabarete . Вечерта след многото забавления на плажа може да танцувате на воля dominican republic islandв нощните клубове или да хапнете в някой изискан ресторант. В района около град Jarabacao има много красиви и не много високи водопади с приятни екомаршрути, които може да обиколите пеша или с мотоциклет. Най-красивият водопад е Salto de Jimenoa в подножието на който може да плувате.

Други също така впечатляващи водопади са Baiguate,  El Limon и водопада Ojo de Agua. В столицата Санто Доминго посетете непременно колониалната зона и най-известната забележителност тук резиденцията Alcazar de Colon. Гледката към залива е чудесна. Атракциите в Доминиканската република са най-посещаваните в Карибско море заради благоприятният климат и средно годишната температура от 25 градуса. Докоснете се до културата и традициите на тази карибска страна.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения