Скалистите планини на Америка


Приказна разходка сред Скалистите планини на Америка

Една много известна дестинация в Канада са Скалистите планини ( Rocky Mountains ) на Америка. Обширни по площ планини в западната част на Канада, където все още има места, на които човек не е стъпвал. Изключително запазена дива природа, която обхваща националните паркове Банф, Джаспър, Котеней, Уотъртън Лейкс и Йохо.

 

Скалистите планини на Америка

Скалистите планини на Америка са основен източник на приходи от туризъм през цялата година. Около тях има много курортни градове предлагащи идеални условия за почивка. По-големите градове в района са: Вейл, Аспен, Сноумас и Кейстоун, всички те се намират в американският щат Колорадо. Повечето върхове са високи между 3000 и 4000 метра, формирали са се в периода между 80 и 55 милиона години.

Подробно описание на Скалистите планини на Америка

От Скалистите планини на Америка извират много буйни реки а в езерата има големи гейзери. Именно това привлича туристите, които обичат природата. На тяхно разположение са всички услуги, като се започне от лов и риболов и се стигне до скално катерене, къмпинг, каране на ски и сноуборд. На канадска територия има специално изградена магистрала, която минава през резерватите Банф и Джаспър и открива невероятна панорама на дивата природа в Скалистите планини. Там ще видите свободно да се разхождат планински кози, лосове, черни мечки и рисове.

Скалистите планини на Канада и САЩ

Най-висок връх в Скалистите планини на Америка е Елбърт (Колорадо) 4401 метра, а на канадска територия е връх Робсън 3954 метра. Да плавате с кану или рафтинг може да практикувате както в кристално чистите езера, така и в плавателните реки. Mount RobsonВ Скалистите планини на Америка преобладават езерата, като най-красивите и най-големите са Морейн, Боу, Макартър, Пейто и др. Населението в Скалистите планини на Америка е малко, като преобладават малките градове до 10 000 души, занимаващи се с туризъм и добивната промишленост. Има много находища на мед, злато, олово сребро и др.

Индианците, които са населявали тези райони отдавна са избити или прогонени, а европейските заселници много бързо са усвоили природните богатства на тази страна. Може да посетите Скалистите планини на Америка във всеки сезон на годината и да видите природата как се променя от студена и влажна зима, до топло и прохладно лято. Достатъчно е да сложите раницата на гърба и да започнете вашето пътешествие в този приказен природен дар. 16 милиона туристи всяка година това правят, защо да не се възползвате от тази невероятна възможност и да се поразходите, вместо да се печете на горещото слънце и да мързелувате на някой екзотичен плаж.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения