Невероятната красота на остров Реюнион


Страхотни природни забележителности на остров Реюнион

Един малко познат остров в Индийският океан е остров Реюнион. Преди години се е казвал остров Бурбон. Той е отвъдморска територия на Франция, разположен на 800 километра от Мадагаскар и 180 км от остров Мавриций. Има около 270 км плажна ивица с идеални условия за целогодишен туризъм.

 

Невероятната красота на остров Реюнион

Посещава се средно от 300 хил. туристи годишно, заради благоприятният тропически климат и сравнително ниските за тези ширини температура и влажност. На остров Реюнион има 3 вулкана, от които един е действащ (Питон де ла Фурниез-2631м). Всъщност най-посещаваните забележителности на острова са именно тези три вулкана. Най-високата точка на острова е вулкана Питон де Неж 3069м.

Вулкани и каньони на остров Реюнион

Посетителите остават удивени от формите, които образуват вулканите. По своето разположение и произход  и  това, че лежи над гореща земна кора остров Реюнион много прилича на Хавайските острови. На площ от 100 кв. км. може да наблюдавате стръмни склонове приличащи на амфитеатри, лунни хребети и ерозирали скали. Самият остров Реюнион е защитена територия с много нагънат релеф, буйна растителност, гъста джунгла, много на брой високи водопади. Гледката е невероятна ако си наемете хеликоптер, с който да се спуснете в дълбоките проломи и ждрела. Понякога остров Реюнион е връхлитан от тропически циклони, които носят със себе си поройни дъждове, които добре влияят на влаголюбивата растителност.

Морски прелести на остров Реюнион

Тук виреят над 100 вида папрати, орхидеи, мимоза и др. Животинският свят е ограничен и това си има обяснение, заради отдалечеността на остров Реюнион от континента. Разбира се има няколко вида хамелеони, над 30 вида птици и много насекоми. Еко туризмът е много добре застъпен. Има около 600 км добре пригодени пътеки, разбира се с водач или инструктор,  който да ви съпровожда. Освен природните си забележителности на  остров Реюнион има много културни и исторически богатства в Сен Дьони reunion island iron holeадминистративен център с добре запазени колониални сгради и стари индийски храмове. За туристите, които са главно от Франция и са дошли да си прекарат една незабравима почивка има много изненади.

Те могат отседнат в по-малките градове, като например  Сан Пиер и Сен Жил ле Бан. Идеални са със своя бял пясък и красиви коралови лагуни. Една от атракциите  тук е дайвинга, който по изключение е разрешен. Местното население се занимава основно с отглеждане на захарна тръстика и други селскостопански култури, ром, ванилия. Не пропускайте този много малък, но изключително красив остров Реюнион в Индийският океан. Няма да усетите колко бързо ще мине вашата незабравима почивка.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения