Незабравимо пътешествие до Индия и Непал


Незабравимо пътешествие до Индия и Непал

Хората казват, че това е едно променящо живота преживяване. И няма съмнение, че когато сбъднете  това невероятно пътешествие до Индия и Непал, ще се върнете  с нов поглед върху живота и невероятни спомени. Очарователно и интригуващо, това е свят, който е далеч от западния ни начин на живот.

Незабравимо пътешествие до Индия и Непал

Нашето чудесно турне обхваща най-доброто, което може да се види в  Северна Индия от  очарователния Делхи и Тадж Махал до Варанаси, един от най-старите градове в света.

Ще посетите светите храмове и джамии, изящни дворци, силните крепости на Монголската  империя и отминалата слава на Радж.

Красотите на северна Индия

Нищо не може да се сравни със спираща дъха красота и величие, чисто бялия  мрамор и изящните орнаменти, скъпоценни камъни с  постоянно променящите се цветове на Тадж Махал.

Създаден от хиляди занаятчии за император Шах Джахан в памет на жена му, с която той е влюбен от момента в който я зърва.Не случайно някои историци казват , че това е осмото чудо на света, което все още стои днес като символ на вечната любов. 

Съвсем близо е и 11 вековният  Агра Форт включен в списъка  на ЮНЕСКО за световно културно наследство, разрушаван и изграждан в продължение на векове, за да се превърне в ограден град с жилища дворци, павилиони, джамии и градини както подобава за седалището на голямата Монголска  империя.destination India Nepal

 Легендата разказва, че градът е основан преди 5000 години от индуския бог Шива, известен с финия си  муселин и коприна. Разбира се след  3000 години, това е един от най-старите обитавани градове в света и вероятно най-старият в Индия. Един от седемте свещени града на индусите където  Будизма  е основан.

Основни дестинации в Непал

След това посетете  Непал,  пълен с контрасти и богатства, за  някои това е мястото с  най-удивителната естествена красота на света. 

Поне веднъж през живота си вземете  полет до Хималаите и погледнете към белите върхове на планината и по конкретно към  Еверест, посетете завладяващия  средновековен град Катманду, потърсете мечки и тигри като яздите върху слон или направете  сафари през джунглата.

Споделете мира и спокойствието на будистките  монаси в техните молитви.Национален парк Читуан - един от най-добрите природни резервати на  света.

 Хълмове, бушуващи реки, наводнени равнини, тропически гори, ливади и буйна растителност. Паркът е дом на прелетни птици, носорози, леопарди, слонове, мечки  и разбира се за застрашения бенгалски тигър. 

Виждайки тази прекрасна природа по традиционния за месните хора начин  на гърба на слон, е едно наистина незабравимо преживяване.Ще  бъдете изумени и възнаградени  всеки един  ден от колоритният масив на неочаквани гледки, опияняващият  аромат  и истински културен шок на удивителни контрасти.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения