Дестинации


Природни забележителности на Коста Рика

Природни забележителности на Коста Рика Нека ви разходя из красотите на "богатото крайбрежие" - Коста Рика, мястото където мотото "Pura vida" е на почит, а хармонията и съжителството между човека и природата е главна философия. Случи се, че се заразих с „Pura vida“, непринуденото отношение към живота!

 

За мнозина очарованието на Коста Рика се крие в буйните тропически гори, непокътнатите плажове и изобилието от диви животни. Със спиращи дъха пейзажи и безброй същества – от токани до маймуни и ягуари – лесно е да разберете защо.

Къде другаде можете да се разхождате из активни вулкани, да карате Zip Line (съоръжение за екстремно спускане по стоманено въже) през покрити с облаци тропически гори и да сърфирате в топлите тюркоазени води само за няколко дни? В този компактен, но разнообразен тропически рай има изобилие от вълнуващи дейности на открито.

По този повод тази страна е известна и като „богатото крайбрежие“ и е определено една от най-внушителните места в Централна Америка с безкрайни неща за разглеждане и правене.

Имах щастието да прекарам 10 пълноценни дни в Коста Рика и не само да се впусна в горепосочените приключения, но и много повече! От безброй преходи из хълмовете на вулкани, тропически вековни джунгли, до опознаването на закътани крайбрежия на Тихия океан и Карибско море.costa-rica-lake

Наблюдаването на дивия живот през денем и нощем, виждайки цялото животинско разнообразие, което това място може да предложи. Но най-безценното нещо бяха хората - вечно усмихнати, ведри, щастливи от живота и държавата си и всички в полъха на тази сладка Pura vida.

С нетърпение очаквам възможността да седна и разкажа по-подробно за емоциите и невероятните гледки, на които бях свидетел, а до тогава искам да ви почерпя със тези скромни 2 фото кадъра.

Кои забележителности на Коста Рика посетихме

 1. Parque Nacional Volcan
 2. ArenalLa Fortuna
 3. Playa Hermos
 4. Parque Nacional Volcan Poas
 5. La Paz Waterfall Gardens Nature Park
 6. Catarata Río Celeste
 7. Catarata Llanos del Cortes
 8. Monte Verde
 9. Monteverde Cloud Forest Biological Preserve
 10. Tortuguero

Parque Nacional Tortuguero

Точно така е, природните забележителности на Коста Рика са всичко в едно - джунгла, вулкани, красиви водопади, термални води, диви животни, диви плажове/обществени по закон/,страната с най-много национални паркове за такава площ, вкусна храна и гостоприемни хора.

Като “природна ваканция” от досега посетените места-няма аналог! Леко Хаваи прилича, но там няма толкова джунгла и животни

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

 • Приятели
 • Полезни сайтове
 • Приятели
 • Friends
 • Friends
 • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения