Андите в Боливия


Андите в Боливия

Андите в Боливия са планинска област, която обхваща обширни територии  от южната част на тази латиноамериканска държава. Разположени са  между Амазонската низина на изток и Тихия океан на запад, този регион е дом на много красиви гори, планини, езера и реки.

 

Андите в Боливия

Най-високата точка, както вече всички знаят в Андите е връх Аконкагуа, който всъщност е най-високата планина в Южна Америка. В Андите има много други високи върхове, като Uturuncu , Чакалтая, Хуаяна Потоси, Невадо Сайама и Чачани .

Населението на региона е изключително разнообразно, като включва много различни етнически групи, като кечуа, аймара, колла, канча и други. Тези групи имат свои уникални култури, традиции и езици.

В Андите има много големи градове, като Ла Паз, Оруро и Кочабамба, както и много по-малки населени места. Тези градове са известни със своите красиви архитектурни съоръжения, като старинни църкви, както и с богатата си история и култура.

Кои са най-важните места за посещение в Андите

Андите също така са дом на много растителен и животински видове, като лама, алпака, кондор, вълк и други. Регионът е известен и с богатството на своята флора, като например хининовото дърво, което е известно със своите медицински свойства.

Езерото ТИТИКАКА е най-голямото сладководно езеро в Южна Америка. То принадлежи 60% на Перу и 40% на Боливия. Около 1200 човека все още живеят на плаващи острови в Титикака, но пък имат смарт телефони. Общо взето, Андите в Боливия представляват уникална и красива част от страната, която е дом на много различни култури, наследства и природни красоти.

Боливия е интересна  държава в Латинска Америка, която е известна с  разнообразната си природа. Обхващаща обширни територии покрити с  планини, долини, пустини, тропически гори и езера в северната част. Голяма област от страната се намира в планинската верига Анди, като най-високия връх в Боливия е Невада Сиси, който е с височина от 6,542 метра. В долините се намират много реки, като най-големите от тях са Амазонка и Парана, като последната образува голяма част от границата между Боливия и Аржентина.

Кои са най-важните места за посещение в Боливия

В Боливия има и няколко големи солени пустини, като най-известната от тях е Салар де Уюни. Тази пустиня е с огромни размери и е най-голямата солена пустиня в света. Освен това в Боливия има и много тропически гори, като Амазонската джунгла, която обхваща голяма част от източната част на страната.

Боливия е известна също и с богатото си разнообразие на диви животни и растения. В страната се намират много видове животни, като лами, алпака, ягуарите, пуми и много други. Има също така и много видове птици, като най-известните от тях са кондорите.

Накрая, следва да се подчертае, че Боливия е дом на много културни групи, като инките, ацтеките и маи са голяма част от населението на държавата. Тези раси са оставили много следи в историята и културата на страната, като например древните останки на  градове, които все още могат да бъдат посетени от туристите днес.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения