Забележителности е Еритрея


Забележителности е Еритрея

Забележителности е Еритрея е една от най-малко посещаваните и труднодостъпни страни в света. Столицата Асмара е уникално място. От няколко години насам част от световното наследство на ЮНЕСКО, Асмара напомня повече на град в южна Италия отколкото на такъв в Африка.

 

Забележителности е Еритрея

Това е именно, защото много от сградите в столицата са построени когато Еритрея е била италианска колония. Голяма част от хората от старото поколение знаят италиански, а някои от най-емблематичните сгради в града са Cinema Roma, Cinema Impero и футуристичната Fiat Tagliero.

Също така, въпреки недобрия имидж на страната, това е една от най-безопасните държави в Африка към момента. За разлика от Судан,  където безпроблемно можеш да се разхождаш сам вечер, баровете и дискотеките работят до сутринта, а улиците в столицата са чисти и подредени. Но нека да погледнем философски на нещата, които са се случили в тази африканска страна.

Кои са забележителностите на Еритрея

  • Столицата Асмара
  • Град Массава
  • Острови Дахлак

Несбъдналата се цивилизованост е по-скоро дар, отколкото недостатък. Особено в южната част. Има две гледни точки по темата. Колонизаторите (в случая италианците) твърдят, че носят прогрес на изостаналите народи. Колониите твърдят, че покорявайки ги чужденците спират развитието им в правилната посока. Не знам, може би и двете са верни. Животът е по-сложен отколкото изглежда. Едно е сигурно. Тъжно е да гледаш хора извадени от техния контекст. Принудени да живеят по чужди правила и под чуждо знаме. Налагането на един модел като обща мярка за успех е не само нередно, но и пагубно. В сърцето на национален парк Маго например, е построена фабрика за преработка на захарна тръстика.

Това е прогонило далеч дивите животни. Какво ли трябва да се случи, за да се събудим и осъзнаем, че алчността е губителна за всички. Ние сме свързани иманентно с природата и нейното унищожаване е удар за следващите поколения. Една арабска мъдрост гласи: “Ако камъкът удари яйцето - жалко за яйцето. Ако яйцето удари камъка - жалко за яйцето”. Наивно е да се смята, че западната цивилизация е камъка, а всичко останало - яйцето.Eritrea-nature

Какво ми направи впечатление докато пътувах с кола между столицата  Асмара до град Масава?

Карайки от Асмара до Massawa, преди да стигнете до Нефасит, ако погледнете вдясно, ще видите великолепни природни гледки. Вземете камерата си и направете няколко снимки както аз направих това. Пожелавам на всеки, който посещава Еритрея това лято, да отведе децата си да посетят Кохайто, Кескесе, Белоу-Келоу и всички исторически места, така че не само да се насладят на посещението, но и да научат за своя произход и история.

Ако пътувате в крайбрежните зони на Еритрея е добре да знаете че всичко е защитена зона. Макар да няма туристически плажове, с малки изключения, това не означава че не е красиво и привлекателно за пътешественика.

Забележителности е Еритрея , малко позната страна и бивша италианска колония. Не е подходящо за масов туризъм, заради ниският стандарт на живот на населението.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения