Забележителности на остров Окинава


Забележителности на остров Окинава

Завършекът на едно пътуване до Япония беше със забележителностите на остров Окинава. Топло, влажно, много насекоми и големи такива хлебарки - по описание на местните, които така и не видях. Най-вкусните ананаси. Намако (пухкави морски създания, прилични на котешка опашка, които децата мачкаха с удоволствие, но не се престраших да пипна).

 

Забележителности на остров Окинава

Забележителностите на остров Окинава

Имаше ги и в аквариума, огромен аквариум. Стигнахме едно малко плажче, само за нас. Във водата - само с кроксове, иначе можеш да настъпиш морски таралеж. Няколко крачки навътре и ми казаха да погледна под водата през очилата. Оказах се стъпила на ръба на бездна, откриваща шарения - корали и коралови рибки.

Много острови наоколо, единият 7 км дължина с малко възвишение в средата. Качваш се и виждаш целия остров на 360 градуса. Отглеждат тютюн. В Окинава е спокойно, много различно ми се стори от останалата Япония. И местното население са различни - по-тъмни, с по-кръгли очи. Според японците - мързеливи, но според нашите стандарти, едва ли.

Остров Окинава е най-южния голям остров на Япония. Обаче в префектура Окинава има над 150 малки и не много малки острови, които образуват цял архипелаг. Тропическият климат, финия пясък на плажовете и кораловите рифове са само малка част от това което предлага. Нека само припомним, че тук са се водили най-големите сухопътни сражения между Япония и САЩ през 1945 година.

Почти всичко на острова като средновековни замъци и сгради е било напълно разрушено. Разбира се после някои неща са били възстановени, за да се завърне историята на остров Окинава. От храната тук най-много ни хареса “goya chanpuru”. Това е съчетание от свинско, тофу, яйца и гоя, в допълнение със зелена тиквичка. Може би това е тайната на дълголетието. Само да припомним, че тук има най-много столетници 76 на 100 хиляди души.

Кои са атракциите на остров Окинава

  • Аквариум Окинава Чурауми
  • Замъкът Шури Джо
  • Такетоми
  • Йонаха Бийч

Аквариум Окинава Чурауми е изключително атрактивен. Тук има морски създания, които няма къде да видите на друго място. Рибите живеят в собствения си ареал в Коралово море. Пресъздаден е с голяма точност кораловият риф като морски резервоар Курошио. Аз лично се удивих на голямата китова акула и манта. Има и още един голям резервоар Deep Sea, в който се показва морският свят около остров Окинава.

Замъкът Шури Джо представлява реконструкция от 1958 година с най-големи подробности, тъй като е бил разрушен почти напълно през войната. Бил е нещо като дворец на кралство Рюкю между 1429 и 1879. В момента се използва като университетски кампус.

Такетоми е малък остров с традиционни японски къщи и хубави плажове, накоито може да се насладите целогодишно.

Йонаха Бийч светлорозов пясък, тишина и спокойствие. Това ви очаква тук, истински тропически рай. Късметлии са японците че го имат и пазят.

В заключение искаме да кажем, че населението живее в истински тропически рай. Средната годишна температура е около 23 градуса по Целзий с един ясно изразен дъждовен период през месеците май и юни. Източно китайско море е просто разкошно и приятно за къпане. Плажовете са уникално красиви и удобни за семейна почивка.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения