Най-добрите плажове във Франция


Най-красивите плажове във Франция

Като пътешественик, който обича морето мога да споделя с вас, че най-добрите плажове във Франция не трябва да се пропускат ако имате намерение да прекарате няколко седмици в Западна Европа.  Повечето от тях се намират във Френската ривиера на Средиземно море.

 

Най-добрите плажове във Франция

Започваме нашата виртуална разходка и красиви панорамни  снимки от  най-добрите плажове във Франция с остров Корсика.  Porto Pollo, южна Корсика, много спокоен плаж, любимо място за почивка на яхта. Мястото е далеко от цивилизацията, около него има много добре запазена природа, приличаща много на Сейшелските острови или остров Мавриций.

Водата е прекрасно чиста, подходяща за гмуркане с шнорхел и наблюдение на морските обитатели, които са наистина много. Има възможност и за почивка на къмпинг. Baie dAudierne, Бретан често това място се свързва големите вълни, които се появяват през есента удобни за сърфистите. Плажът е много дълъг и не се чудете ако видите бетонни бункери, които са били използвани от германците през Втората световна война. Cote dArgent, Aquitaine много дълъг плаж на Атлантическия бряг на Франция.

Тихо и спокойно място използвано за нудистки плаж . Има визможност за къмпинг в Euronat. Plage de lAlmanarre, Hyeres най-добрия плаж за феновете на вятъра. Практикуват се кайт сърфинг, уин сърфинг, ветроходство и още много други водни спортове. Близо до плажа има солено езеро, в което гнездят розово фламинго. Plage de Meneham, Brittany най-добрия плаж за кемпери. Намира се в най-западната част на Франция близо до град Kerlouan.Beaches in France

Пясъкът е ситен бял, а вятъра е постоянен от север. Мястото е подходящо за панорамни снимки на залези, а големите камъни разпръснати по крайбрежието имат причудлива форма. Paloma Plage, Френска Ривиера между градовете Монако и Ница. Заради благоприятното си разположение този плаж се посещава от много знаменитости.

Всъщност място за къпане почти няма, а самия залив се използва за каране на джетове и пристанище за скъпи яхти на милионери. Има определено място за плаж на обикновени хора, но желаещите са малко. Въпреки всичко през лятото тук е пълно с хора, дошли да видят някоя филмова звезда. Cote Sauvage, Poitou-Charentes или познат като най-дивия плаж. Близо до него има морски фар и борова гора. Приливите и отливите са много големи заради  ниското ниво на брега.

Водата се изтегля няколко километра навътре в океана и е трудно човек да си представи, че тук има вода при отлив. Най-добрият плаж за семейства с деца е Argeles Plage, Languedoc-Roussillon. Великолепен плаж с всички удобства за туристите, добре поддържан плаж, пристанище за яхти, борова гора за сянка и къмпинг.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения