Главни забележителности в Ню Хемпшир


Интересни забележителности в Ню Хемпшир

Кратък списък на главните  забележителности в Ню Хемпшир както исторически атракции така и природни такива. Американският щат Ню Хемпшир се намира в североизточната част на САЩ в област Нова Англия. Тъй като е доста на север, логично е повечето развлекателни дейности да за свързани със зимата. Карането на ски и алпинизъм са водещи в тази посока. От тук започват Апалачите, като мястото е известно със силните си ветрове на Mount Washington и многото смъртни случаи заради това.

 

Главни забележителности в Ню Хемпшир

Не случайно мястото е кръстено с израза "Светът на най-лошото време". Други високи върхе са Mount Madison и Mount Adams. Няма големи реки, които да минават през щат Ню Хемпшир, а по скоро притоци на реки като река Contoocook , река Winnipesaukee и река Pemigewasset. Само река Piscataqua се влива в Атлантическият океан при град Портсмут.

Най-посещаваните забележителности в Ню Хемпшир

Най-голямото езеро Winnipesaukee има важно икономически значение за щата, а малкото крайбрежие се използва през лятото пълноценно за плаж. Към Ню Хемпшир спадат няколко острова от архипелага Shoals, които са слабо населени по обясними причини.

Климатът е студен и влажен дори през летните  месеци, когато температурите се покачват. Кои са главните  забележителности в Ню Хемпшир? Ще започнем с природните забележителности в Ню Хемпшир и по-специално Mount Washington. Намира се на територията на White Mountain National Forest, много ветровито място където е построена специално за целта обсерватория.New Hampshire атракции

Franconia notch state park, намира се в Бялата планина, като най-интересното място за туризъм е дефилето Flume и за риболов във Echo Lake. Odiorne Point State Park, интересно място за разходка по брега на океана, а навътре в сушата се намират така наречените "Потънали гори".

Намира се до пристанището на град Портсмут. Wildcat Mountain, популярно място за ски туризъм с много ски влекове. През лятото има добре поддържани еко пътеки, които преминават през живописни места, идеални за фотографи и любители на природата.

Cannon Mountain, голям планински масив през зимата е идеално място за ледено катерене и каране на ски. Източната страна на Cannon Mountain е най-величествена и подходяща за панорамни снимки. В подножието на планината се намират две много красиви езера: Profile lake  и Echo lake.

Mount Lafayette, ниска планина до 1600 метра с рядка разтителност, но удобна през лятото дори за малко подготвени планинари. Според нас най-красивото езеро в щат  Ню Хемпшир е Lonesome lake.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения