Туристически забележителности в Калифорния


Природни забележителности в Калифорния

За природните забележителности в Калифорния може да се пише и говори много и едва ли ще стигне мястото да се изброят всичките красиви места за посещение. Калифорния е най-гъсто населеният  щат в САЩ и третият по големина след Аляска и Тексас. Намира се на западното крайбрежие , като тук са едни от най-големите градове в света - Сан Франциско и Лос Анжелис.

 

Туристически забележителности в Калифорния

Започваме обиколката сред природните забележителности в Калифорния и по-специално Yosemite National Park. Туризмът особено през лятото е много активен. Има 1300 км пешеходни пътеки, а през последните години скалното катерене е сред най-интересните дейности в парка и по специално скалния масив El Capitan. Има условия за рафтинг на Merced River и разходка в горите от секвои в Mariposa и Tuolumne. Остров Alcatraz или Скалата, намира се в залива Сан Франциско и се стига с ферибот.

Най-интересните забележителности в Калифорния

Мястото е по-известно със затвора, който много години е бил страшилище за престъпния свят. В момента е туристическа атракция и спокойно може да се разгледа, както килиите на затвора, така и жилищата на персонала. Единственото съоръжение което работи в момента е морският фар. 

Point lobos, защитена морска територия близко до град Монтерей известна с много атрактивните места за гмуркане. Има няколко туристически пътеки за наблюдение на животните и птиците в парка едно, от които е Monterey Cypress На това място при определени условия може да наблюдавате китове и тюлени. Torrey Pines, крайбрежен национален парк в южната част на щат Калифорния в рамките на град Сан Диего.

Изградена е еко пътека с дължина 8 км минаваща между стръмните скали. California zabelezitelnostiПри отлив може да се разходите по плажа и да направите хубави снимки на мигриращите птици. Sierra Nevada, обширна област разположена от север към юг с дължина 640 км. Тук се намира най-високият връх в континенталната част на САЩ - Mount Whitney 4421 метра.

Изключително красиви пейзажи може да видите, които съперничат на природни забележителности в Аризона. Тук се намира Lake Tahoe, най-голямото алпийско езеро в САЩ на височина от 1903 метра. Sierra Nevada е дом на три национални парка Sequoia, Yosemite и Kings Canyon, 20 защитени зони и Националният паметник Devils Postpile.

И последното ни предложение в тази статия  за забележителностите в Калифорния е Golden Gate Bridge. Висящ мост, истинско произведение на инженерната мисъл. Според статистиката, това е най-сниманият мост в света и наистина си заслужава да се види (особено вечер). Разстоянието между двете носещи колони е 1280 метра, а моста като цялостно съоръжение е с дължина 2737 метра.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения