Природни забележителности във Върмонт


Най-интересните природни забележителности във Върмонт

Природните забележителности във Върмонт се намират в североизточната част на САЩ, но не граничат с Атлантическия океан. Щата Върмонт е един от най-малките, но много красив и с добре запазена природа. Западната граница  е вододела на река Кънектикът и езерото Champlain.

 

Природни забележителности във Върмонт

Има няколко ниски планини с алпийски екосистеми (Mount Mansfield, Mount Abraham) и много ливади, езера и блата. Най-известната природна забележителност във Върмонт е езерото Champlain. Сладководно езеро на територията на канадската провинция Квебек, щата Ню Йорк и щат Върмонт. 

Около езерото Champlain има няколко национални парка - Point Au Roche State Park, Ausable Point State Park и град Burlington. През лятото се използва за плаж и къпане около Sand Bar State Park в Milton и къмпинг съоръжения в Grand Isle State Park.

Най-посещаваните забележителности във Върмонт

Отделено е място за каяк, риболов, пешеходни пътеки и детски кът. Ако искате да карате ски през зимата ви препоръчваме ски курорта Bromley Mountain. Ски пистите са много добре обработени и има достатъчно лифтове за всички скиори. Mount Mansfield, най-високата планина във Върмонт.

Използва се за няколко развлекателни дейности като пешеходен туризъм през цялата година и за за зимен ски туризъм. Smugglers Notch, малка депресия между Mount Mansfield и Sterling Range. В миналото от тук са прекарвали алкохола, по време на "Голямата депресия в САЩ". Има няколко маршрута за скално катерене и ледено катерене. През зимата е забранено за моторни шейни и скиори в парка.Vermont-Jay-Peak

Mount Ascutney, национален парк във Върмонт на юг. Има много добри условия за делтапланеризъм и четири еко пътеки до върха на височина около 950 метра. Добро място за наблюдение на мигриращи птици. Езеро Willoughby, най-дълбокото езеро в щат Върмонт 130 метра.

През лятото е много красиво, защото е оградено от широколистни гори и е приятно място за разходка сред природата. Има добри условия за риболов (дъгова пъстърва), нудистки плаж, и съоръжения за разходка с лодка. Jay Peak, намира се до канадската граница на север. През зимата е голям ски курорт защото има изграден кабинков въжен лифт.

През лятото има закрит аквапарк, голф игрище и няколко пешеходни маршрута. Подобни условия за отдих сред Природни забележителности във Върмонт може да намерите в Stratton mountain и Bolton valley. Тъй като не са много на брой забележителностите в този североизточен американски щат ви предлагаме малка разходка до съседните атракции в Мейн.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения