Природни забележителности в Минесота


Природни забележителности в Минесота

Благодарение на големият брой езера и обширните  площи покрити с широколистни гори  може спокойно да напишем, че природни забележителности в Минесота са идеално място за отдих и туризъм.

 

Природни забележителности в Минесота

По красиви пейзажи те не отстъпват на забележителностите в Южна Дакота. Интересен факт е, че приблизително 60% от населението на щата Минесота живее в мегаполиса Минеаполис. Това означава, че голяма част от останалите области, особено в покрайнините са слабо населени. Приоритет за почиващите туристи са лов и риболов, както и пътешествие с велосипед.

Най-известната туристическа пешеходна пътека на североизток е Superior Hiking Trail, която се намира в Superior National Forest. Забранено е по нея да се карат моторни превозни стредства, конна езда и с планински колелета. Общата дължина е около 500 км. Jay Cooke State Park, защитена територия на 15 км от Duluth, с много красиво ждрело на река Сент Луис.

Това е едно прекрасно място за панорамни снимки на Jay Cooke State Park. Паркът предлага доста добри условия за туризъм, а река Сейнт Луис е подходяща за риболов на пъстърва и гребане с кану само в определени участъци.

Най-посещаваните природни забележителности в Минесота

Посетете един от най-красивите водопади в Минесота, Minnehaha Falls. Minnehaha Falls е висок 16 метра, през сухите месеци почти пресъхва, а през дъждовните летни месеци е невероятно пълноводен. През зимата замръзва и може да се използва за ледено катерене. Lake Calhoun, най-голямото езеро в околностите на Минеаполис. Заедно с lake of the Islas, Cedar lake и lake Harriet образуват цяла система от места за отдих и туризъм. През лятото се използват за къпане, а през зимните месеци замръзват.

Lake Minnetonka, много красиво езеро на запад от Минеаполис. Minnesota-minnehaha-fallsОбразувало се е през последните 10 хиляди години, когато е бил ледниковият период. След отдръпване на ледовете на север остава силно разчлененото Lake Minnetonka. В началото на миналият век тук е имало истинско нашествие от хотели за почивка и лечебни бази. Това е довело до унищожаване на природата в района.

В момента това място е тихо и спокойно, идеално за семейна почивка през лятото. Voyageurs National Park, намира се в северната част на Минесота с много големи водни ресурси, популярна дестинация за каране на кану и риболов. През зимата се карат ски и моторни шейни. Парка обхваща четирите големи езера: Rainy Lake, Kabetogama Lake, Namakan Lake, Sand Point Lake.

Itasca State Park, намира се в горното течение на река Мисисипи. 500 хиляди туристи посещават годишно парка. Те идват да се насладят на тишината и спокойствието в гъстите борови гори. Пролетните месеци са идеални за риболов, а лятото за къмпинг и разходка по пешеходните пътеки 55 км. Есента е красива заради смяната на цвета на листата особено в района на  Lake Itasca.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения