Забележителности в Лихтенщайн


Туристически забележителности в Лихтенщайн

Тези най-важни забележителности в Лихтенщайн се намират в централна Европа, между Швейцария и Австрия.  Всичко за тази малка, но много красива страна започва през 1699 година, когато рода Лихтенщайн купува големите за онова време области около Шеленберг и Вадуц и ги обявява за княжество Лихтенщайн, а по-късно в самостоятелна държава. През годините тази страна успява да запази свята независимост, като сключва няколко договора с германия и Швейцария.

 

Забележителности в Лихтенщайн

Самият факт, че Лихтенщайн много умело се съюзява икономически с Швейцария помага на страната в момента да е в едно много добро икономическо състояние. По своята същност Лихтенщайн е наследствено княжество, но от друга гледна точка е демократична държава. Природата на тази страна джудже е много красива, поради две причини – долината на река Рейн и Алпите. Климатът е умерен в ниските части, най-вече в долината на река Рейн и планински в Алпите.

Официален език е немския, голяма част от населението са католици. Най-важните забележителности в Лихтенщайн са приказните замъци и малките села изгубени в планината.  Миниатюрната държава ежегодно привлича  милиони туристи. Тук може да посетите много средновековни крепости с изящна архитектура и добре запазени произведения на изкуството. В Лихтенщайн няма да видите летище или железопътна линия. Страната може да се посети само с автомобил, автобус или колело. В страната има изградени много маршрути за пешеходен туризъм.

Исторически забележителности в Лихтенщайн

Отправни точки са населените места Гафлей и Планкен. Нека започнем нашата разходка сред забележителности в Лихтенщайн със замъка Вадуц. Това е официалната резиденция на принца на Лихтенщайн. Намира се на висок хълм над град Вадуц – столицата на княжеството. Тъй като княжеската фамилия живее в замъка, достъпа за туристи е ограничен.

Но за сметка на това ви предлагаме една разходка в  Kunstmuseum или музей на изящните изкуства. Може да посетите и един духовен храм – катедралата Свети Florin в град Вадуц. В началото на строежа е била нео-готическа църква е епархия Вадуц, а от 1997 година е със статут катедрала. Liechtenstei-mountainsНе пропускайте да видите замъкът Гутенберг в град Balzers. Отворен е през цялата година, лесно достъпен и безплатен за посетители. замъкът Гутенберг  се дава под наем за сватби и други културни събития.

Природни забележителности в Лихтенщайн

Има също един полуразрушен замък  Schalun, който е отворен за туристи и също е безплатен. Не са взети мерки за възстановяването му заради неуредици около собствеността. Да продължим нашето пътешествие към природните забележителности в Лихтенщайн. Най-известната природна забележителност е планинският връх Три сестри. Класически планински преход в Алпите. Пътеката до върхът е добре маркирана, а в опасните скалисти части има предпазни стоманени въжета.

Веднъж като се изкачите на билото на планината 2100 метра при ясно време ще се насладите на невероятна гледка към швейцарските Алпи, Австрия  и долината на река Рейн. Върхът на планината се нарича три сестри заради трите върха, които са близко един до друг, а на тях има поставени големи кръстове. Други планински маршрути са  Grauspitz  и Naafkopf. Високи планини, които са граница на Лихтенщайн с Австрия и Швейцария. Любители туристи могат свободно да се разхождат през месеците от април до октомври без специална екипировка.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения