Исторически забележителности в Шри Ланка


Забележителности в Шри Ланка – Земята на удоволствията

Земята на удоволствията, както в миналото са наричали Шри Ланка арабските мореплаватели, в момента е една спокойна и просперираща страна. След десетилетия на гражданска война Шри Ланка може да се похвали като една държава с нисък процент на престъпност и мирно съжителство между отделните националности и религии.

 

Исторически забележителности в Шри Ланка

Красивите плажове на Шри Ланка може да ги обходите свободно и да се отдадете на релаксираща семейна почивка с любимите ви хора. Ще ви направи впечатление странният начин на ловене на сардини от забитите пилони, на които седят рибарите. Във вътрешността на остров Шри Ланка ще се натъкнете на непроходими джунгли, а покрай реките може да видите свободно разхождащи се стада слонове.

Ако си наемете водач ще може да посетите останките на древните столици, позабравени в джунглата. Площта на Шри Ланка е само 65 хил.кв.км – твърде малка страна, но с изключително красива природа и забележителни брегове.

10 топ забележителности в Шри Ланка

Водата е кристално чиста и целогодишно топла – идеална за къпане, пясъкът е ситен и бял. Тук може да практикувате всички видове водни спортове включително подводно гмуркане и подводен риболов, сърф и др. Има добре изградени туристически маршрути в националните паркове Лахугала, Бундалу, Вилпау и Гал Оя. Опитайте да се повозите на гърба на слон, много е приятно и удобно.

Така ще сте в безопасност и спокойно ще видите например леопард. Шри Ланка е известна с хубавият си sri lanka colomboароматен чай – опитайте го, може дори да видите как се отглежда в обширните плантации за чай. Шри Ланка има 20 вековна история и тъй като е близо до Индия е нормално историческите паметници и архитектура да са близки с индийските. Най-известният и посещаван археологически обект е Полунарува.

Забележителности в Шри Ланка - плажове и курорти

Бивша столица на Шри Ланка от X век в която има добре запазени и реставрирани пагоди и скулптури на Буда. Посетете най-големият храм на остров Шри Ланка висок 55 метра Ранкот Вихара. Най-доброто средство си остава велосипеда или малък мотор, който може да си наемете доста евтино. Не пропускайте да се изкачите на скалното плато Сигирия и да научите интересни  подробности от това чудо на природата.

От архитектурните паметници може да ви препоръчаме да посетите златният  храм Дамбула и един от най-старите градове столици в Шри Ланка Анурадхапура. Най-благоприятното време за почивка на остров Шри Ланка е в месеците февруари – май, защото климата е тропически влажен с чести мусони през останалото време или пък е много горещо през летните месеци. Водата на океана покрай бреговете е около 27 Cº идеална за къпане.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения