Десет най-големи забележителности на Филипините


Екзотика и красота на Филипините

Филипините са бивша испанска колония, намираща се близо до Азия, като 2/3 от населението са католици. Страната се състои от над 7000 острова, като само 700 са населени. Най-големите острови са Миндоро, Минданао, Лусон и Палаван. Столицата на Филипините е Манила с 11 милиона население.

 

Десет най-големи забележителности на Филипините

На североизток  архипелага граничи с остров Борнео, а на изток е Палау, на свер е Тайван, а на юг - Селебско море. Ако решите да посетите тази екзотична страна ние може да ви предложим най-интересните забележителности на Филипините. Tubbataha Reefs Natural Park – намира се в морето Сулу с площ около 130 000 хектара и на 160 километра от най-близкият бряг  Пуерто Принцеса , о-в Палаван. Ако сте любители на подводните спортове и искате да видите богатия морски свят, тук сте на правилното място.

Кои са най-интересните забележителности на Филипините?

Двата атола, които изграждат националния парк Tubbataha Reefs са много добре запазени, може би заради голямата отдалеченост от брега и сравнително малкото време през годината за посещение на туристи и рибари (от средата на март до средата на юни).  Друга интересна забележителност  на Филипините са многобройните плажове на остров Боракай. Пясъкът е много бял и ситен, а водата кристално чиста – идеална за спокойна почивка под палмовата сянка или разходка с лодка в тихото море. Може би някои от вас са чували за Шоколадовите хълмове на Филипините.

Основни забележителности на Филипините за посещение

Това е природен феномен, който се появява само по време на сухият период на остров Бохол. През останалото време на годината са обрасли с трева и не се забелязват особено, макар да са високи от 30 до 50philippines attractions top 10 метра. Разположени са на площ от 50 кв. км , като бройката им е приблизителни 1250. Освен тази атракция, около острова може да се разходите с круизно корабче за един ден, а вечерта да опитате местните специалитети на филипинската кухня. Само тук на свобода може да видите най-малкият бозайник лемур. Puerto Princesa Sunterranean River – националният парк се намира на остров Палаван и е обявен за защитена зона от ЮНЕСКО. Тук най-голямата атракция е подводната река.

Тя е дълга 8 километра и минава през много интересна пещера. Удобна е за посещение от туристите с лодка, защото пещерата Св.Пол на места е достатъчно висока и напомня за катедралата Св.Пол в Италия. Според геолозите това е най-голямата подводна река в света.  Ако сте по-наблюдателни, ще си спомните, че сте виждали снимки в интернет с тези много красиви и интересни Оризовите тераси в Banaue. Те са направени от хората още преди 2000 години и служат и до днес за отглеждане на ориз. 

Самото напояване на терасите е много впечатляващо, на принципа на водоскоците, посредством добре изработени улеи. Най-известни такива оризови тераси са терасите Батад, терасите Майойао, Голямата оризова тераса и др. Най-голямата провинция на Филипините с най-красива природа си остава остров Палаван. Той е заобиколен от около 1700 по-малки острови, с много красива растителност и прекрасни плажове, истински рай за капризният турист. Тук има възможност и за екстремален планински преход сред дивата флора и фауна на този тропически остров.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения