Държави по света


Хавай Голям остров

Хавай Голям остров част от Хавайския архипелаг предлага на туристите уникални природни картини, лунни пейзажи, красиви плажове и действащи вулкани.  Това е най-големият остров не само на Хаваи , но и в Тихия океан. Вътрешността на острова е покрира с вулканична пепел и пустинен пейзаж. Има пет вулкана, от които два са активни Kilauea и Mauna Loa.

 

На Големия остров има единайсет климатични типа време, което е уникално явление за Земята въобще. Туристите може да карат ски и да яхнат вълните със сърф в един и същи ден. На север се намира тучната долина Waipio Valley покрита с буйна тропическа растителност в продължение на 10 км. В края на тази долина има удивителен водопад Hi Ilawe.

На юг от долината се намира най-голямата ферма в САЩ за добитък ранчо "Паркър". Може да си вземете кон и да обиколите района на пасищата заедно с някой каубой. Посетете Kohala Coast в северозападната част на Големия остров.

Единствено тук пясъка е бял и ситен. Зад плажовете се простира Природен парк Hapuna Beach. На север от това приказно място се намира Mauna Kea Resort. Тук може да играете голф на изкуствено направеното игрище.  Построен  от Лорънс Рокфелер през 1965 г. в контраст със заобикалещия лунен пейзаж. В целия курорт са разположени колекция от 1600 произведения на хавайското (полинезийско) изкуство. На  юг се намира най-доброто място за гмуркане с шнорхел при крайокеански град Kailua-Kona.

Тук ежегодно се организира състезание по подводен риболов на тихоокеански сини марлини, които достигат до 500 кг. Разбира се може да отседнете в ефтини едноетажни бунгала на Four Seasons Resort Hualalai, където има също игрища за голф на фона на черната вукланична скала. Само ако сте на западния бряг на Големия остров може да наблюдавате миграцията на гърбати китове от декември до април.

Kona Village е мястото където може да видите как са живяли хавайците преди да дойдат европейците по тези места. Автентични къщи със сламени покриви подобни на полонезийските домове и вътрешната украса. Следващата спирка от нашето пътешествие на Големия остров Хавай е Hawaii Volcanoes National Park. Природата е сътворила истинско чудо в лицето на действащия вулкан Kilauea.

Обиколката на калдерата е 18 км , която може да обиколите пеша или с джип. Посетете вулкан Mauna Kea , най-високата точка на острова 4200 м. и в близост телескопите на десет страни, които наблюдават хавайското небе всяка нощ.  Седмица след Великден се провежда фестивала Хула . Най-доброто време за посещение на Големия остров Хавай от март до септември.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения