Лакът ли е причината ноктите ни да пожълтяват?


Лакът ли е причината ноктите ни да пожълтяват?

Всяка жена, а в последно време и мъжете обръщат все по-голямо внимание на външният си вид и особенно на ноктите си. Самият  кератинът има едно свойство да  абсорбира течностите.

Лакът  ли е причината ноктите ни да пожълтяват?

Те говорят за нашето здравословно състояние и начина ни на живот. Дали ние мием чиниите и дрехите с голи ръце, или ползваме миялна машина и пералня.

Ноктите по своята същност са твърд слой епидермални клетки, от което е изградена и самата ни кожа. Кератина е протеин, който запълва кожата ни.  Нека отбележим , че ноктите на силният пол  растат по-бързо от ноктите на жените.

Както кожата диша кислород така и  ноктите имат нужда от него.

Кератинът позволява на водата да проникне през тях. Ако вашите нокти са жълти , това означава , че имате най-вероятно гъбичен проблем или тютюнопишенето не ви се отразява добре.

Имате белодробно заболяване, на което трябва да обърнете особенно внимание.zenski manukur

Ако обаче гореописаното не е валидно тогава оцветяването е химична реакция породена от лака или лакочистителя , който използвате. 21 век сме и повечето продукти вече са напълно безвредни.

Те са направени на водна основа.

Засъхват бързо, придават блясък  и са трайни. Щом ноктите ви пожълтяват в следствие химичната реакция с лака, това означава , че те го абсорбират т.е. той попива.

Самият  кератинът има едно свойство да  абсорбира течностите. По тази причина  ноктите се „напояват” с manukuristжелезни оксиди. Ако често си мокрите и изсушавате ноктите те ще станат по-чупливи и крехки.

Същата реакция се получава и от некачествени лакочистители и лакове. Ноктите на ръцете растат два пъти по-бързо от тези на краката т.е. около 2мм на седмица, срещу 3 мм. на месец при караката.

Друга любопитна статистика в България е, че 66% от красивите ни жени не ходят на маникюристка. По този начин спестяват около 15 лева на всеки десет дена. Колко благородно от тяхна страна.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела
  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения