22 годишна плаща 88 млн долара за апартамент в Ню Йорк


22 годишна плаща 88 млн долара за апартамент в Ню Йорк

Бившият  председател на „Citigroup” Санди Уейл продаде в  Central Park West 6744-кв-фута апартамент за удивителната цена от 88 милиона $ през ноември и обеща да дари  приходите от продажбата за благотворителност.

22 годишна плаща 88 млн долара за апартамент в Ню Йорк

Ето и  новината - Екатерина Рибольовлева, двайсет и две годишната  дъщеря на руският милиардер Дмитрий Рибольовлев е изкупила етажната собственост. Рибольовлева в момента учи в американски университет и плановете и са  да остане в апартамента , когато посети Ню Йорк.

Най-скъпият апартамент в света

Според  източник запознат с продажбата, тя е платена в кеш -  88 милиона долара и е рекорд за най-високата индивидуална сделка в историята на  Ню Йорк Сити. Апартаментът е етажна собственост и до  момента е собственост на семейство Санфорд.

Рекордна продажба на имот в света

 Г-ца Рибольовлева е родена в Русия, като досега е пребивавала в Монако и Швейцария за последните 15 години." Aпартаментът в един от най-модерните и елегантни в следвоенното строителство на Манхатън. Разполага с 10 стаи, включително 4 спални, въртяща се  тераса на повече от 2000 кв. фута и  2 камини на дърва. staq za milioni

"Тази продажба е едно изключение, защото един кв.фут е  около 13.000 щатски долара,  нещо, което не се е случвало никога ", казва Джонатан Милър, главен изпълнителен директор и оценител на недвижими имоти „Miller Samuel”." Каква  ирония на съдбата е, защото  Санди Уейл го е купил  за по-малко от половината от тази сума.

Тогава той е платил  най-високата цена на кв. фут до момента в тази сграда, около 6.400 долара на кв. фут. Сега той  отново поставя рекорд. "Предишният рекорд в Ню Йорк Сити е бил преди пазарният срив, когато инвеститора Кристофър Флауърс плати 53 милиона долара за градска къща. Той е препродавал тази собственост на 15 август, за малко над  $ 36 милиона (т.е. на загуба). Имаше още две други много забележителни продажби в града тази година . 

Руският композитор Игор Крутой плати  рекордните $ 48 милиона през март за  една градска къща на улуците  16 и  69-та. Г-ца Рибольовлева е  втората дъщеря на  милиардера, която направи бум на имоти през тази година. 

Обратно през юли, наследницата  Петра Екълстоун, дъщеря на милиардера от Формула1 Бърни Екълстоун, очевидно плати $ 85 милиона за имение от  56500-квадратни фута на Кенди Спелингс, вдовица на известния ТВ собственник Спелинг  Аарон, чиито творби включват "Бевърли Хилс 90210", "Ангелите на Чарли" и серията "Династия". 

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения