Упражнявайте контрол на вашите деца да учат


Оказвайте натиск на децата ви да учат !!!

Съвместното проучване на изследователи от университета в Лестър и  Лийдс,  Обединеното кралство  установи, че родителски натиск върху децата влияе положително на тяхното обучение, съобщава BBC News. Изследването  също така показа, че при многодетните семейства има  по-малко  натиск върху  потомство им. Учените използват информация за британските ученици, родени през 1958 година.

Упражнявайте контрол на вашите деца да учат

Училищата са били проучвани за начина, по който  родителите са се включвали в образователния процес и дали са използвали дисциплинарни методи. Резултатите показват, че когато родителите са оказвали натиск върху децата, те започват да полагат  по-големи усилия. Въпреки това, когато децата започват да учат по-добре, родителите започват да ги натискат още повече.

Учебен процес при децата в училище

Професор Джани Де Фрай от Университета на Лестър заяви, че поради социално-икономическата среда в семейството и усилията на родителите, децата започват да учат по-добре. "Микроклимата  в семейството спомага за повдигане нивото на  училището. Ние не разбираме защо училищата започват да работят по-добре, когато идват родителите на привилегированите семейства. Може би това е така, защото родителите на средната класа семейства покриват повече от изискванията на  училищата и затова  работата върви  по-добре "- каза Де Фрай. Жените правят ли любов.

Изследването също така разкри, че родителите на многодетни семейства  по-малко  оказват натиск върху децата си. "Налице е компромис между количеството и качеството на образованието на децата" - се посочва в изследването. Учените се надяват, че мерките, насочени към привличане на вниманието на родителите, включително в специалните класове, могат да подобрят резултатите от обучението на децата.

Спомнете си, че британскaта правителствена агенция Ofsted, oтговарящa за образованието в Обединеното Кралство, проведе проучване и установи, че всяко четвърто дете, ученик в началното училище, се нуждаят от по- специално отношение към  него.

Доказано е, че допълнително половин час в леглото, може значително да подобри академичните постижения на децата в училище. По-специално, ако часовете започват с  30 минути по-късно, учениците ще подобрят мотивацията, концентрацията, настроението и здравето. В допълнение, още половин час в леглото, намалява умората при децата и нивото на стреса.

http://moqturizam.blogspot.com/2010_11_01_archive.html

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения