Български новини, актуални новини,


Оказвайте натиск на децата ви да учат !!!

Съвместното проучване на изследователи от университета в Лестър и  Лийдс,  Обединеното кралство  установи, че родителски натиск върху децата влияе положително на тяхното обучение, съобщава BBC News. Изследването  също така показа, че при многодетните семейства има  по-малко  натиск върху  потомство им. Учените използват информация за британските ученици, родени през 1958 година.

Училищата са били проучвани за начина, по който  родителите са се включвали в образователния процес и дали са използвали дисциплинарни методи. Резултатите показват, че когато родителите са оказвали натиск върху децата, те започват да полагат  по-големи усилия. Въпреки това, когато децата започват да учат по-добре, родителите започват да ги натискат още повече.

Учебен процес при децата в училище

Професор Джани Де Фрай от Университета на Лестър заяви, че поради социално-икономическата среда в семейството и усилията на родителите, децата започват да учат по-добре. "Микроклимата  в семейството спомага за повдигане нивото на  училището. Ние не разбираме защо училищата започват да работят по-добре, когато идват родителите на привилегированите семейства. Може би това е така, защото родителите на средната класа семейства покриват повече от изискванията на  училищата и затова  работата върви  по-добре "- каза Де Фрай. Жените правят ли любов.

Изследването също така разкри, че родителите на многодетни семейства  по-малко  оказват натиск върху децата си. "Налице е компромис между количеството и качеството на образованието на децата" - се посочва в изследването. Учените се надяват, че мерките, насочени към привличане на вниманието на родителите, включително в специалните класове, могат да подобрят резултатите от обучението на децата.

Спомнете си, че британскaта правителствена агенция Ofsted, oтговарящa за образованието в Обединеното Кралство, проведе проучване и установи, че всяко четвърто дете, ученик в началното училище, се нуждаят от по- специално отношение към  него.

Доказано е, че допълнително половин час в леглото, може значително да подобри академичните постижения на децата в училище. По-специално, ако часовете започват с  30 минути по-късно, учениците ще подобрят мотивацията, концентрацията, настроението и здравето. В допълнение, още половин час в леглото, намалява умората при децата и нивото на стреса.

http://moqturizam.blogspot.com/2010_11_01_archive.html

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения