Опел Астра H на старо

Статии за автомобили, автопарк, последни модели, луксозни коли, нововъведенияОпел Астра H на старо

Изборът на този автомобил Опел Астра H на старо не беше никак лек. Доста дълго време се рових в интернет форумите за да избера оптималната за мене кола. Разполагах с приблизителна сума от 7000 лева и исках да я усвоя по най-добрият начин. И така в крайна сметка успях да се сдобия с въпросния автомобил. Няма да изпадам в излишни подробности около пазаренето и регистрациите (нервите по българските институции) и т.н. Мога обаче смело да кажа, че съм много доволен от избора на Опел Астра H на старо.

 

Опел Астра H на старо

Ще ви обясня защо. На първо място съотношението цена – качество. Както е известно, немските автомобили са доста здрави (с малки изключения), а моят излезе точно такава. Това е един доста балансиран автомобил поне що се касае до ходовата част и затова се радва на голяма популярност не само в България но и в цяла Европа. Разбира се, както всяка техника и тук има още какво да се желае.

Първият проблем, който имах след покупката на Опел Астра H на старо беше централното заключване. Изгоря механизмът на задната лява врата и се наложи да го сменя за скромната сума от 306 лева. След около месец пак имах проблем с централното заключване и по-точно с блока за управление, който се намира в лявата страна на багажника. В сервиза смениха цялата платка, защото имаше прекъснати писти по нея. Като цяло това съм сменил по моята Опел Астра H на старо, като не броя обслужването на масло, филтри и ремъци. Резервни части за Opel Astra може да намерите на AvtoChastiOnline24.bg.

Най-добрата Опел Астра H на старо

Горещо препоръчвам модела, който  е по-мощен, а именно бензиновите версии са 1.6-литровите  със 105 к.с или 1.8-литровите двигатели 140 к.с. какъвто е моят автомобил. Не се подлъгвайте по мощността. Като изключим по-големият данък, всичко останало ви е в плюс. Икономията ви идва от това, че колата не се товари по баир нагоре и изпреварвате ТИР-овете без проблем, дори в по-късите участъци на пътя. Средният разход на бензин е около 6,3 литра на 100 км. Ако имате излишни 1200 лева, горещо препоръчвам да си сложите нова газова уредба (газов инжекцион), защото след около 15000 км инвестицията ви се връща. Дори може и по-рано това да се случи ако повечето ви километри са в градски условия.

Хубавото при новите газови уредби е,   прехода бензин/газ става по т.нар. умен начин. Забелязах, че като премина над 3200 оборота, за миг се впръсква бензин и долу горе на 500 км пробег разхода е около 3 литра бензин. Нека само спомена, че извънградско моята Опел Астра H на старо с  1.8-литровите двигатели 140 к.с гори 7/100 газ, а в града 10,5/100 газ. При една проста аритметика разхода ви е почти наполовина. Нека само спомена, че газовата бутилка я сложих на мястото на резервната гума, което донякъде си е проблем, защото заема част от багажника.

В моята Опел Астра H на старо има достатъчно място за багаж дори и ако ходим с жена ми във Франция.  Шумоизолацията е на ниво, двигателят се чува само при ниско обороти. На таблото освен оборотомер, бензиномер  и скоростомер друго няма да видите. Това донякъде си е проблем, особено за тези от вас, които са свикнали да следят температурата на двигателя  например. Аз този проблем лесно го реших като си купих едно устройство OBD2 Bluetooth Adapter и си инсталирах на смартфона Torque Pro за Android.

Тази програма ви показва на телефона работата на всички датчици по колата. Има достатъчно видео уроци в YouTube, така че няма да изпадам в излишни подробности. Макар да нямам големи технически познания за експоатацията на колите, мога горещо да препоръчам Опел Астра H на старо хечбек, следвайки моя скромен опит в тази насока. Надявам се чрез тази кратка статия да съм ви бил полезен.  

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела
  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения