Нов модел SUV Jaguar c-x17

Статии за автомобили, автопарк, последни модели, луксозни коли, нововъведенияСпортен модел Jaguar c-x17

За първи път в своята продуктова гама британският производител излиза на автомобилният пазар с нова марка Jaguar c-x17. Колата беше представена за първи път на автомобилното изложение във Франкфурт 2013 година. Така е не се чудете, истина е. Най-после и Jaguar се решиха на такава предизвикателна стъпка да създадат SUV и в никакъв случай лош.

 

Нов модел SUV Jaguar c-x17

Дори напротив, старта е даден и ще има голям успех. Със своята приемлива цена Jaguar c-x17 попада в нишата между конкурентните модели на BMW X3  и  Audi Q5. Двойното задвижване XJ и XF в тези модели е просто задължително. Като цяло окачването е спортно, макар да няма предвидените за това понижаващи предавки и блокажи.

С други думи казано Jaguar c-x17 стои по-добре на добре асфалтиран  път, така че не си правете допълнителни експерименти. Под капака на колата имаме V6-двигател на F-Type с 2995 куб см и мощност 280 кВт (380 к с). Споменахме вече за спортната конструкция, която присъства в интериора.

Технически характеристики на Jaguar c-x17

Седалките са удобни, макар пространството за краката и главите  да е по-малко. За сметка на това разпознаваме на задните седалки тъчскрийн  и кръглият превключвател за осем степенната автоматична скоростна кутия. Друга новост е разпознаването с пръстов отпечатък на водача и пълното преосмисляне на разбиранията за SUV.Jaguar C-X17

Може да се отчете като недостатък ниското стоене на шофьора и пътниците на кожените спортни седалки. Това донякъде пречи за по-обзорен поглед на пътя. Арматурното табло е снабдено с конзола, която дава възможност на водача да вижда важната за него информация на предното стъкло.

Нов кросоувър на Jaguar c-x17

Подобна система има в самолетите изтребители на САЩ. Външният дизайн е впечатляващ, колата стои леко сплескана, а внушителната решетка отпред и двата кръгли ауспуха отзад затвърждават  позицията на този спортен SUV. Колкото до размерите може само да ги споменем: ширина 1959 мм, дължина 4718 мм и височина 1649 мм. В сравнение с други SUV модели клиренса е малко по-голям 213 мм и джантите са 23-цолови. Предните фарове и LED светлините са подчертано агресивни, които затвърждават престижа на Jaguar c-x17.

Олекотената алуминиева конструкция позволява Jaguar c-x17 да достигне скорост от 300 км/ч и емисии на СО2 до 100 гр/км. В заключение може да кажем, че Jaguar c-x17 е подчертано спортен SUV, който завършва богатата гама от разнообразни коли на британската марка Jaguar.  Нека видим какво ще се случи през 2015 година, когато свободните продажби ще започнат, а дотогава можем само да мечтаем за тази супер луксозна кола.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела
  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения