Новата спортна кола Corvette C7 Stingray

Статии за автомобили, автопарк, последни модели, луксозни коли, нововъведенияCorvette C7 Stingray – перфектен във всяко отношение

Мощта на САЩ освен в политиката е очевидна и в спортните коли в лицето на Corvette C7 Stingray. Невероятно мощна кола с перфектна стойка на пътя. Шумът, който излиза от четирите ауспухови тръби звучи като истинска симфония в ушите. Качеството на този автомобил е приблизително на същото ниво като това на Lamborghini Gallardo  и LaFerrari , дори в някои показатели ги задминава.

 

Новата спортна кола Corvette C7 Stingray

Каросерията е изработена от свръх леки материали (карбон и пластмаса), а рамата е от алуминий. Мястото в пилотската кабина е изключително малко, но това все пак е спортна кола и е позволено, предният капак е твърде дълъг, а задницата е атрактивна с отсечени задни светлини. Тавана е лесен за прибиране в задната част на колата, а вратите са електрически. Скоростната кутия е със седем механични предавки, мощността е 466 к с и 639 Нм.

Corvette C7 Stingray, удоволствие за шофиране

Двигателят на Corvette C7 Stingray е 6,2-литров V8, който изстрелва спортният автомобил тежащ 1575 кг безмилостно напред. До четвърта предавка сравнително лесно се усещат  спрямо скоростта, но след това има известно объркване след 250 км/ч. С други думи казано е трудно да се намери точната предавка спрямо скоростта на движение.Corvette C7 Stingray

Според конструкторите на Chevrolet, максималната скорост е 300 км/ч. и возенето е сравнително меко за такъв вид мощен спортен автомобил. Друга високо технологична придобивка в Corvette C7 Stingray са режимите на работа – Track, Sport, Eco, Weather и Touring. Колата е идеална за дрифтинг благодарение на двойните напречни носачи изработени от алуминий.

Corvette C7 Stingray невероятна наслада за истински ценители

Друга статистическа подробност е спирачният път, при който Corvette C7  Stingray от 100 км/ч до покой е забележителните 33 метра. Разходът на гориво на 100 км е 13,5 литра, а при икономично каране е 12,2 литра бензин. Ускорение от 0-100 км/ч е 4,8 секунди, а шума на преминаване е 75 ДБ. Вместимостта на багажника е 425 литра, но трудно се зарежда. Другият недостатък на Corvette C7 Stingray е лошата видимост назад. Оборудването е на ниво, в колата има навигационна система и Bluetooth, a свързването със смартфон става посредством USB.

По този начин шофьора получава ценна информация на предното стъкло. Габаритните размери на Corvette C7 Stingray са: дължина 4493 мм, ширина 1877 мм и височина 1239 мм. В заключение може да кажем, че това е най-добрата спортна кола на Chevrolet Corvette – много мощност, чудесен звук и отлични условия за управление, какво повече може да се иска???

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела
  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения