Renault Captur революционно нов тип автомобил

Статии за автомобили, автопарк, последни модели, луксозни коли, нововъведенияНов модел кросоувър Renault Captur

През последните години на мода са автомобилите тип кросоувър, които се отличават с голямата си проходимост и комфортното пътуване на пътниците.

Именно поради тази причина френският автомобилен гигант Renault отговори на голямата конкуренция производители на този модел коли със своя Renault Captur. Можем смело да кажем, че това е най-добрият градски кросоувър произвеждан до сега.

 

Renault Captur революционно нов тип автомобил

Цената му е доста по-ниска от такива модели като например SUV на Volvo XC 90  и Mazda CX-9.  През лятото Renault Captur ще е на европейският пазар, като можем със сигурност да съобщим,  че в основата си като двигател и шаси той е взаимствал от модела Clio. Автомобилът  може го  причислим към малките джипове, заради малката си дължина 4.12 метра. Колата  е с предно предаване, по-висока  е с 12 см. и малко по-широка  е  от базовия модел, което го прави идеален за семейна кола.

Renault Captur преглед и сравнение с Clio

Renault Captur притежава 1461к.с.  четири-цилиндров турбодизелов двигател с въртящ момент 89bhp при 4000rpm/162lb фута.  Помислено е за околната среда, защото френският кросоувър отделя в атмосферата само 96g/km., а разхода на гориво е сведен до 83.1mpg. Ускорява от 0-100 км за 12.6 sec. Производителноста на двигателя е много добра и надеждна, а пет степенната механична скоростна кутия е напълно подходяща, защото мотора работи безшумно без излишни вибрации.

Височината на Captur е 1,566м. с  10 см.  по-висока от Clio, което се отразява на избора на джанти съответно 16 или 17 инчови лети джанти. Общата аеродинамика е много добра, а теглото на колата е с 100 кг по-голямо от тази на Clio. Нека да обърнем внимание и на интериора на Renault Captur, защото е доста впечатляващ. Този SUV автомобил отговаря изцяло на степен на практичност MPV.  Много компактен вътрешен дизайн, Renault Capturдобри условия за пътуване, по-голямо пространство за краката и удобства за облягане на главата.

Приятно пътуване с Renault Captur

Задните седалки имат възможност да се местят напред с цел да се увеличи общата площ на багажника при необходимост. Пространството на багажника е 377 литра, при изправени задни седалки. Принципът на багажното отделение  е стандартен както например повечето коли хечбек в това число Citroen Wild Rubis и разбира се Toyota Auris. Централната конзола е IPAD, идентична с тази на Clio.

 Друга екстра е, че предните и задните седалки са отопляеми.  Новата интегрирана мултимедийна система R-Link, помага както в навигацията посредством гласови команди, така за развлеченията на пътниците като музикални желания и филми. Като забележка към интериора може да се добави голямото използване на твърда пластмаса в купето и трудности в поддържането на чистота, особенно за семейства с малки деца. Renault Captur се произвежда серийно в няколко водещи цветове – синьо, черно, бяло и оранжево.

Има вариант тези цветове да присъстват заедно, като се правят цветови комбинации например бял покрив, синьо купе и черни прагове и вентилационните отвори. Управлението на Renault Captur е леко и доста приятно, а спирането е доста плавно, идеално за градски условия, като се има предвид общите размери на този нов хечбек. И за паркирането е помислено от инженерите на Renault. Има специални задни сензори, които помагат на шофьора при успоредно паркиране на малко разстояние. Renault Captur е революционно нов тип кола, достъпна за хора с по-ниски доходи и оптимално количество екстри за своя клас.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела
  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения