Новият Mercedes Benz SL65 AMG – комфорт и мощ

Статии за автомобили, автопарк, последни модели, луксозни коли, нововъведенияПоследни разработки в модела Mercedes SL65 AMG

В началото на годината излезе новата серия  на Mercedes SL65 AMG . Тази кола е произведена в малка серия заради специфичните показатели, които я харакреризират в това число нейната уникалност като дизайн и технически параметри.

 

Новият Mercedes Benz SL65 AMG – комфорт и мощ

С друго думи казано Mercedes SL65 AMG е пъргава на пътя, с много стабилен и мощен двигател и разбира се страхотен глух турбо звук. Двигателят е олекотен в сравнение с предишните версии, с нисък център на тежеста, което помага при динамиката на скоростта. Нека само да припомним, че такъв клас коли са твърде скъпи за обикновеният работник, поради две причини. Твърде високата цена дори на базисният модел - £ 168,250 и големият разход на гориво в икономичен режим - 11,6 л на 100км.

Mercedes SL65 AMG  е много мошен автомобил 630 к.с. и страхотните за своя клас 1000 Нютонметра. Това е най-мощният двуместен автомобил от серията Benz с 12 цилиндров двигател. Управлението е както лесно , така и трудно, т.е. натискането на педала на газта, трябва да е много леко, защото в противен случай може да „излетите”. Mercedes SL65 AMG ускорява от 0-100км. само за 4 сек., а до 200км/ч. за 11,8 секунди.

Тест драйв на Mercedes Benz SL65 AMG

 Смяната на предавките на седем степенната скоростна кутия AMG Speedshift Plus е изключително плавно докато стигнете до ограничението на скоростта 250 км/ч. Ако искате то да се подмени до фантастичните 300 км/ч. е необходимо да си доплатите още 3200 евро. Ключов момент в скоростната кутия е нейните четири режима на работа, контролирана ефективност, спортен режим, спортен режим плюс  и ръчен режим. Окачването в завоите на Mercedes SL65 AMG стои доста стабилно, все едно пътувате по релсов път. Теглото на автомобила е само 1950 кг, тип двигател е бензинов CC: V12, 5980cc. и CO2 270 г/км. твърде много, което е един от недостатъците на колата.Mercedes Benz

Основното предимство на Mercedes SL65 AMG  е пъргавината в острите завои и стабилността при прекалено високите скорости. Друга характеристика за която си струва да се отбележи са спирачките. При предните спирачки подсилването идва от 6 буталните апаратчета и 15,4-инчови дискове. Друга подробност в този модел са предните джанти са 19 инчови, а задните са 20 инчови, които поемат натоварванията на неравните пътища.

Сравнение на Mercedes SL65 с предишни модели от серията

Окачването е тип Active Body Control, което се характеризира  с автоматичната настройка на хидравличните амортисьорите, които запазват стойката на колата в изправено положение на пътя. Помислено е за оптимизиране на горенето на двигателя , като е въведена така нашумялата в последните години старт-стоп система.  Тавана на колата се произвежда в два варианта, като е важно да се отбележи кожената му облицовка и всички стандартни екстри,  които придружават тази серия коли. Нововъведение в Mercedes SL65 AMG медийният работен дисплей,  който следи телеметрията на двигателя. Интериора на автомобила е изключително спортен вариант, с меки кожени седалки, арматурното табло е с карбонови орнаменти, по средата има AMG цифров екран за навигация и часовник, иновативният Alcantara волан и металният, малък  скоростен лост.

Помислено е за безопасността на пътниците, като славата на Мерцеден като най-безопасният спортен автомобил е все още налице. Изцяло алуминиевата конструкция на колата и варианти на активни и пасивни системи за безопастност, както на  предпазните колани така и на въздушните възглавници – звучи доста успокоително.  Бройките на този модел Mercedes SL65 AMG са ограничени и според шефовете на Мерцедес , тази кола е направена само за най-верните фенове на автомобилният гигант.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела
  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения