Иновативни системи за управление на Форд Фокус

Статии за автомобили, автопарк, последни модели, луксозни коли, нововъведенияУдобни нововъведения при шофиране на Форд Фокус

Едно от най-големите постижения през последните години на Форд е модела Фокус. Форд Фокус е наследник на много нашумелият през 90-те години на миналият век Форд Ескорт. Конкуренцията в производсвото на автомобили в световен мащаб е много голям и поради тази причина Форд Фокус  отговаря с достойнство на предизвикателствата пред своите клиенти.

 

Иновативни системи за управление на Форд Фокус

Изключително напреднал автомобил в най-новите технологии служещи да осигурят безопасно, лесно и вълнуващо пътуване. Моделът Форд Фокус е снабден с най-новите системи за управление като Torque Control,  Auto Start Stop и Active Park Assist. Благодарение на тези състеми, Форд Фокус спестява гориво когато двигателят е в застой и дава възможност на автомобила безпрепятственно да паркира в най-тесните пространства. Моделът Форд Фокус се характеризира с много висока производителност на двигателя при минимален разход на гориво и нисък процент на въглеродни емисии в атмосферата.

Интересни иновации на Форд Фокус

Този двигател EcoBoost е гордост за инженерите на Форд и водещ в класа си по икономичност и вредни газове. Иновативните технологии при производството на този чисто нов двигател не правят компромис с динамиката и мощността за сметка на намаляването на CO2. Последна новост въведена в употреба специално за модела Форд Фокус е системата Tight за паркиране. Посредством сензори се включва Active Assist Park, която насочва колата в свободно пространство само 20% по-дълго от колата. Шофьорът работи само с газта, спирачката и предавателната кутия  на автомобила, а всичко останало за благополучното паркиране е в ръцете на програмата Active Park Assist.ford focus

На специален екран на таблото следвате звуковите и светнинни сигнали. Друго удобство в този туристически автомобил е иновартивната технология  за разпознаване на пътните знаци Traffic Sign Recognition и по специално тези на които е обозначена скоростта. На арматурното табло започва да мига светлина, която ви предупреждава да намалите скоростта за да влезете в рамките на безопасното пътуване. Само за някои модели на Форд Фокус се предлага доста ефективната система за потегляне под обратен наклон Hill Start Assist. Тази система спира колата да потегли надолу при тръгване, посредством спирачната система за 2,5 секунди. Това е достатъчен период от време, за който автомобила трябва да потегли, тъй като има смяна на крака от педала на съединителя с педала за газта. Системата върши идеална работа при спускания под наклон по хлъзгави повърхности на пътя. Друга система за подпомагане на работата на водача на Форд Фокус е системата Lane Keeping Aid  за предупреждение при преминаване от едното платно за движение към съседно.

Посредством вибрации на волана и визуални светлини на таблото  шофьора разбира, че е опасно да прави тази маневра. Именно това нововъведение на Форд Фокус донесе престижната награда Euro NCAP Advanced за доказана ефективна безопастност при шофиране. Има доста случаи по време на пътуване когато шофьора няма достатъчна видимост (т. нар. Мъртви зони). И за това са помислили инженерите в модела Форд Фокус. Въведена е иновативната технология Blind Spot Information System. Предупреждението е в оранжева светлина на страничните огледала разположени на предните врати.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела
  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения