Архитектура по света


Прекрасен тропически остров Раротонга

Раротонга прекрасен тропически остров, заобиколен от искряща синя лагуна с обиколка само 32 километра. Слънчевата светлина огрява това приказно място почти през цялата година, морската вода е винаги топла и прозрачна, а в нея плуват всякакви морски създания.

 

Остров Раротонга е истински дар на природата и ако случайно го посетите ще останете очаровани от запазената природа. Гледката е наистина внушителна на фона на безстрашните рибари, които хвърлят своите мрежи и осигуряват храната на населението и туристите.

Спокойната дори скучна понякога атмосфера допринася за една наистина релаксираща семейна почивка. Съчетанието между кокосови палми и кораловия риф, чистия ситен бял пясък и жаркото слънце само допълват райската картина на това място. Остров Раротонга е най-големият от островите Кук, населен предимно с полинезийци още преди 3000 години.

Благодарение на гигантските двойно белени канута, които и до днес се изработват е станало възможно преселването на тези островни племена. Полинезийците добре са познавали морската навигация, ориентирали са се по звездите и поради тази причина са дошли от Нова Зеландия. Това може да се усети още от културата и бита на населението , много приличащи на маорите.Rarotonga-Avarua-area

Музиката и танците са специфични и само тук може да се видят и чуят. Особено вечер пред лагерния огън се пригответе да вземете участие в танците с люлеене на бедра под ритъма на барабани и кокосови черупки. Традиционните изкуства - дървореба, живопис и тъкане са неразделна част от наследството, което е живо от векове за векове. Тук няма да видите много от модерните технологии на съвременния свят.

Горещо препоръчваме да си наемете скутер, с който свободно може да обиколите острова за един ден. Разбира се има и частен автобус, който с помоща на екскурзовод ще ви разведе до най-интересните места на Раротонга. Има изобилие от храна, която се предлага от двете страни на пътя (предимно манго, таро и банани). При добро желание може да се включите в еко туризма по пътеките през джунглата.

Вашият гид ще ви разкаже за много интересни случки - любовни афери, войни, сватби и приказки за един забравен свят. Първостепенно значение за остров Раротонга е лагуната и нейните морски обитатели. Водата е жизнено важен компонент за този остров - риболов, плуване и гмуркане с шнорхел, тралене по дъното, ветроходство и т.н. Флората и фауната процъфтяват тук, защото хората са разумни и живеят по законите на природата. Остров Раротонга  може да бъде едно бягство от съвремения свят дори за една седмица. Насладете се на това невероятно място.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения