Архитектура по света


Чуа Лин Унг пагода в Да Нанг

Чуа Лин Унг пагода в Да Нанг, нов комплекс на будизма и харизматично място за посещение от туристите.  Мога напълно да потвърдя, шофирането до храма Chua Linh Ung на Da Nang със скутер беше едно от малкото шофиране във Виетнам, на което можех 100% да се насладя най-пълно!

Живописният крайбрежен път, водещ до планините на полуостров Son Tra, е абсолютно заслужаващ опит, особено между 8:00 и 9:00, когато в този район никой не кара.

 

Още на входа виждате една огромна порта с 5 арки на два етажа. В средата на всяка арка има статуя на божество. Ако се вгледате внимателно в лицата на статуите ще видите че те изразяват различни емоции. Ако искате да влезете в главната пагода и да извършите някакъв ваш ритуал, трябва да си събуете обувките.

Ако се огледате ще видите навсякъде дракони, което обяснихме в предишната наша статия за Ha Long Bay. Ще е истинско престъпление да не се изкачите по вътрешните стъпала на богинята Буда. От горе се вижда целият град Да Нанг.

Chua Linh Ung е построен през 2010 г. и все още е най-голямата пагода в крайбрежния град Да Нанг. Намира се много близо до Мраморните планини, които са от другата страна на града. Тази красива пагода е уникален пример за модерна и традиционна виетнамска архитектура. Основната атракция на Chua Linh Ung е 67-метровата статуя на Богинята на милосърдието Avalokitesvara Bodhisattva.

Какво може да видите в Chua Linh Ung

  • Главен храм Chua Linh Ung
  • Главен вход с арки в будистки стил
  • Статуя на Богинята на милосърдието
  • 18 каменни статуи на Arhat

Пристигнахме в храма в 9:00 сутринта и можехме да се насладим на всичко тук, защото нямаше още никакви туристи и беше празно навсякъде. Само един час по-късно много автобуси от Да Нанг, Хюе и Хой Ан започнаха да пълнят паркоместата и се получи абсолютно препълнен! Така че, ако решите да дойдете тук един ден - направете го рано сутринта!Avalokitesvara Bodhisattva

Може да се каже, че този комплекс на полуостров Son Tra е построен с цел поклонничество и туризъм. Сближаване на между планините, водата и човека. Архитектурата е уникална, а храмовете са отворени за поклонение за местните хора, а туристите влизат тук за да се разходят и направят хубави снимки, като тези които сме сложили в галерията към тази статия.

 След разходката из храма имахме много местен обяд в малък рибарски ресторант и храната беше повече от вкусна! Точно до ресторанта беше южният плаж на Son Tra, където прекарахме няколко часа с летене на дрон и наслаждавайки се на слънцето.  В късния следобед решихме да посетим  Asia Park - Sun World Da Nang Wonders, но разбрахме, че е затворен поради обновяването до април.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения