Бразилия, карнавалът в Рио, Иля Гранде и архипелага Фернандо де Нороня


Бразилия, карнавалът в Рио, Иля Гранде и архипелага Фернандо де Нороня

Бразилия е най-голямата страна в Южна Америка, предлагаща невероятно атракции за туристите посетили страната. ¾ от населението живее в градовете, като повечето от тях се намират по крайбрежието.

 

Бразилия, карнавалът в Рио, Иля Гранде и архипелага  Фернандо де Нороня

Разбира се най-известните градове са Сао Пауло и Рио де Жанейро. Няма как ако посетите Рио де Жанейро да не видите статуята на Христос Спасителя на връх Корковадо. Тя се издига на 710 метра, направена изцяло от гранит. До нея лесно се стига с друга атракция – влакче.

Възможностите за туризъм в Бразилия са много и най-разнообразни, като се започне от прекрасните плажове и се стигне до джунглите на Амазония. По плажовете се практикуват всички спортове, но избягвайте най-близките до центъра , защото са много замърсени.

Тъй като Бразилия се намира в Южното полукълбо, тя е идеална дестинация за туристите от Европа през зимните месеци и най-вече по време на карнавалът в Рио.

Продължава четири дена, затова пък школите по самба се готвят за това цяла година. Около 300$ е сумата, която трябва да заплатите за да сте на централната трибуна. Най-голямата природна атракция в Бразилия са водопадите  Игуасу.

Високи са 80 метра и се простират на 3 километра дължина. Намират се на границата между Аржентина, Бразилия  и Парагвай. Друга интересна забележителност, която си заслужава да посетите е Амазония.fernando de noronia

Необятна по своите размери, с най-голямо разнообразие на животински и растителен свят, с над 1000 притока. Наричат я още белият дроб на Земята, защото осигурява така необходимият ни кислород. Бразилия притежава и не малко острови в Атлантическият океан с изключителна природна красота.

Такава група острови е Иля Гранде, в които има около 150 екопътеки специално подготвени за любителите на природата. Друг много посещаван архиперлаг е Фернандо де Нороня, който се намира на 350 км от континента.

През цялата година условията са идеални за посещение и гмуркане, като на главният остров Иля де Фернандо има изискване да не се допускат повече от 420 посетители едновременно. И един последен съвет, тъй като бразилците като цяло са беден народ, бъдете нащрек с багажа и ценностите си, особенно като посещавате големите претъпкани плажове на Рио де Жанейро и Сао Пауло.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения