По-дълго работим от унгарци и ромънци за да си купим жилище


По-дълго работим от унгарци и ромънци за да си купим жилище

За да си купи жилище от 62 кв.м. и без да харчи нито лев, българина трябва да работи 285 месеца или около 23,5 години.На  унгареца са нужни почти два пъти по-малко, а за румънецаоколо 220 месеца  или  18,5 години- изчисляват анализатори.

По-дълго работим от унгарци и ромънци за да си купим жилище

Информация относно размера на средните заплати в тези държави и цените на апартаментите, които са ползвани за сравнението не са упоменати. Цената на квадратен метър за апартамент в центъра на София достига 1400 евро, а в  Букурещ е 1300 евро.Ако се направи сравнение между цената на жилищните имоти и това колко печели средният им жител спрямо тогава София, Букурещ и Варшава са трите най-скъпи столици в Европа.

Банките все по-трудно ще дават кредити за апартаменти, а и ромънците все по-трудно спестяват за да си купят жилище. След  увеличението на данък добавена стойност в страната през лятото се очаква да се намали покупателната способност, вследствие на което цените на жилищата ще продължат да спадат в дългосрочен план. Цените на старите апартаменти ще намалеят най-много.

Трудно е да се посочи  конкретна цифра, но намалението няма да е по-малко от  5, 10 или 15%.В големите градове, където има инвестиции и работни места, поевтиняването ще бъде незначително, но в по-малките градове, където пазарът на работните места е свит, намалението на цените на жилищата ще бъде по-голямо. Всеки сам да си направи извода за стандарта ни на живот.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения