Рекламна политика на Колизеума


Колизеумът ще бъде „украсен” с реклами

Италианското правителство предложи на представители на часния бизнес да вземат участие във възтановяването и разширението на Колизеума в Рим. Както е извесно първите камъни са положени още през 70 г.от н.е. при император Веспасиан и е завършено 10 години по късно 80 г. при неговият син. През изминалите 2000г. Колизеума е претърпял няколко земетресения, ограбвания и пожари.

Рекламна политика на Колизеума

Правителството вече е напълно решено да изчисти амфитеатър на фона на новото строителство около паметника и да улесни достъпа на милионите туристи. По-специално касата  за билети да бъде поставени извън Колизеума, които ще улеснят навлизането в амфитеатър.

Стоманени бариери ще бъдат премахнати в арките на партерния етаж на Колизеума. Тези бариери са монтирани там след атаките на 11 септември. Правителството също така се надява да открие достъп до части от Колизеума, все още затворени за посетители от съображения за сигурност.Със  собствени средства  такива мащабни промени не са възможни и затова се е прибегнало до вариант за часна реклама.

Според Марио Реско, отговарящ за музеите на Италия и нейното културно наследство, правителството ще участва в проекта, но то ще има нужда от помощ. "Имаме нужда от помощ ... Няма нищо лошо да  използваме  частни пари ако това се прави отговорно," - каза той.Има разбира се и доста противници на идеята .

"Центърът на Рим например  вече започва да изглежда като Таймс Скуеър" - каза Дария Arya  от Американския институт за римската култура като добави, че съзерцаването на рекламата в традиционните сгради често е просто депресиращо. Марио Реско обещава, че ще се отнесат  с уважение към Колизеума и ,  че рекламите  няма да бъдат големи, тъй като рекламодателите не искат да бъда вулгарни.

Една от версиите е за осветена реклама - лазерна или холограмна, която ще огрява амфитеатъра в нощното небе.Въпреки това,  това лято са направени доста промени. През август тази година за посетителите за първи път е открита подземната част на Колизеума, където са помещенията, в които гладиатори чакали битката си и също така  клетките  за диви животни. Сложна система от врати, въжета и платформи позволяват лъвовете, тигрите, мечките да излизат на  пясъчната арена.

Инженерите и реставратори са работили в продължение на месеци, за да направят движението в подземната част на Колизеума безопасно за посетители.Сега, посетителите ще могат да усетят духа на амфитеатара където по онова време е имало много хора, било е много горещо и най-вероятно, много тъмно и е имало отвратителна миризма", - каза Барбара Nazzaro, един от архитектите, отговорни за проекта. Тя допълни още, че от визитата може да се разбере по-добре не само на жестокостта на това, което се случва, но също така и възможността за организиране на римляните на  такова шоу.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения