Най-голямо количество тигри в света света?


Къде има най-много тигри по света?

В Съединените щати.

Преди един век в Индия е имало около 40000 тигри.Днес те са между 3000 и 4700.Според някои учени на цялата планета има между 5100 и 7500 диви тигри.От друга страна ,само в Тексас живеят в плен над 4000 тигри.

Най-голямо количество тигри в света света?

Според Американската асоциация на зоологическите градини около 12000 тигри се държат като дамашни любимци от частни лица в Съединените щати.Само Майк Тайсън притежава четири.Причините за голямата популация на тигри в Америка са в законодателството.Само 19 щати са забранили на частни лица да притежават тигри,15 щати изискват лиценз за това,а 16 щати нямат никаква регулация по този въпрос.

Тигрите не са и много скъпи.За един обикновен тигър може да платите под 1000долара,двойка бенгалски тигри ще ви струват 3500,а екзотичният синеок бял тигър може да се придобие за 15000долара.Това се дължи на успеха на размножителните програми на американските циркове и зоолофическите градини.

Многото малки тигърчета пре 80-те и 90-те години смъкнаха цените .Според Дружеството за защита на животните само в районана Хюстън сега има над 500 лъва,тигрите и другите големи котки,които са притежание на частни лица.Популацията на дивите тигри намалява драстично през 20 векЧифтосване на кучетата

Тигрите изчезнаха от района около Каспийско море през 50-те години,а от островите Бали и Ява между 1937 и 1973г. Южнокитайският тигър е на границата на изчезването,останали са само около 30 екземпляра.Въпреки усилията на природозащитниците всички диви тигри се очаква да изчезнат до края на настоящия век.

Размерът на домашнита котка представлява около 1% от този на тигъра.Тигрите не понасят миризмата на алкохол.Те ще раскъсат всеки,който се приближи до тях пиян.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения