Toyota Auris хибрид от ново поколение


Новата Toyota Auris идеална за градските задръствания

Японският автомобилен гигант Toyota представи най-новите си разработки за колата на бъдещето Auris. Според наблюдатели в бранша, този модел има доста предимства в градски условия заради ниският си разход на гориво и системата за превключване в режим на електродвигател. В колата е внедрена най-новата система HSD (Hybrid Synergy Drive), която контролира по-плавното ускорение на автомобила, с което се избягва неудобството при рязко тръгване особенно от спряно положение на колата.

 

Toyota Auris хибрид от ново поколение

Самата система е комбинация от електродвигател  с мощност от 60 квт и  1,8-литров VVT-i бензинов двигател. Те могат да работят абсолютно независими един от друг, но  също така има вариант за едновременна работа с цел икономия на гориво. Toyota Auris ускорява от 0-100 км/ч за 10,9 секунди и развива максималн аскорост от 175 км/ч.

Проверка за безопасност на Toyota Auris

Мощността на системата на този нов хибрид е 136 к.с. Разходът на гориво е изключително малък, само 3,8 л/100 км., което е основното предимство на японската кола.Честото спиране и тръгване в града е избягнато с елиминиране на нуждата от включване на бензиновият двигател. Колата по възможност работи в електрически режим и не замърсява околната среда с CO2.

По този начин Toyota Auris в продължение на 2км. може да работи само в  режим EV. Хибридната батерия се намира под задните седалки,  без да пречи на пътниците и багажа.  Обема  на багажника е 360 литра, колкото е обема и в предишните версии на този модел. В интериора може да се каже, че има няколко нововъведения типични за хибридите от ново поколение, като например арматурното табло и индикатора за показателите на колата в различните режими на работа.

Toyota Auris  - технически характеристики

Централната конзола е оборудвана с множество бутони, всички светещи в синьо и добре подредени според функциите си. Тапицерията на кокпита е изработена от  мека кожа, с което се придава усещането за лукс и топлина. Друг интересен елемент  е хибридният лост на скоростната кутия на , доста умело избран на фона на централната конзола и  цялостният интериорен дизайн. Габаритните размери на Toyota Auris са дължина 4275 см. И  2 600 мм колесна база. Височината е намалена с 0,55 м ,  което прави Toyota Auris най-ниският автомобил в своя клас. Toyota Auris

Това изключително много помага за аеродинамиката на хибрида и от там намаленият разход на гориво. Теглото също е намалено с 45 кг , заради новите олекотени материали, от които е изработена колата. Центърът на тежеста е изместен надолу, а позицията на шофьора е променена с 4 см, от където се променя и позиция му на стоене зад волана. Toyota Auris  е съчетание от иновативен екстериорен дизайн и агресивна форма на предните LED светлини и предната решетка. Задната част на колата е изработен от подсилен  олекотен материал с вграден спойлер и   дифузьор.

По този начин  Toyota Auris придобива спортен характер. Ходовата част в предната си част е тип “Макферсон”, а в задната с торсионна греда. Емисиите на CO2 в комбиниран цикъл са 134 g/km, хибрида Toyota Auris има 6 степенна механична скоростна кутия, двустепенни въздушни възглавници за пътниците и водача, както и въздушни възглавници за коленете на шофьора. Друга екстра за модела е така наречената TRC система за електронно регулиране и контрол на сцеплението на колелата спрямо оборотите на двигателя.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения