Време е за бурни експерименти-стил дивата Африка


Време е за бурни експерименти-стил дивата Африка

Лятото си отмина вече, но слъцето, топлината и  морето ще греят отново.

Това са  все фактори, които възбуждат сетивата ни, падат задръжки, падат и дрехи и това понякога ни прави смели и дръзки.

Време е за бурни експерименти-стил дивата Африка

Плажът и морския бряг са местата, които провокират желанието ни да експериментираме и да осъществим смели промени във визията си.

Става въпрос за избора на стил.

Модата в наши дни се мени стремглаво и не винаги нашите предпочитания съответстват на настоящата тенденция. Желателно е обаче тези, които искат да бъдат част от нея да разчупят своите остарели представи и нагласи и да навлязат смело в света на красотата и екзотиката.

„Горещият” африкански стил създава усещането за чувственост и наслада. Част от този стил са туниките и роклите в най-различни цветови нюанси и форми.

Някои от елементите, които трябва да присъстват в този стил са свежите и ярки цветове, материи извезани с необичайни, екзотични  и етно-мотиви, включващи тигрови шарки, ивици на зебри, гарнирани със загадъчни орнаменти.

Облеклото в никакъв случай не бива да прилепва към тялото.

Целта е то да се чувства свободно и комфортно в горещите летни дни. Дрехите в стил „сафари” включват широки панталони и тесни шапки.afrikanski motivi v drehite

Тенденцията е съвременната мода да насочи вниманието ни към простите и семпли дрехи, носещи топлина и комфорт, екзотика и страст като вече се предлагат рокли, панталони, ризи, туники, тюрбани, произведени от т.нар. „дишащи” материи, а именно памук.

Важен акцент от африканския стил са аксесоарите или тези допълнителни елементи, които създават усещането за завършеност-обувки, чанти, бижута.

Те могат да бъдат изработени от преплетени кожени каишки с наситени ярки цветове.Феерията и дивите цветни картини върху дрехите носят послание за бурния и горещ темперамент на Африка.

Трябва да знаете, че жителите на черният континент държат много на външният разкош, макар това да не съответства на африканската концепция за вкус.

За тях е важен баласна и хармонията както в тяхното облекло така и в техните африкански души.

Но ако всичко това не ви носи усещането за хармония и свобода, то решението е само едно-просто бъдете себе си.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения