Защо тайната не може да бъде опазена от жените?


Колко дълго може да бъде запазена една тайна от жената?

Доказано е, че жените на ден говорят доста повече от мъжете, било то да клюкарстват или защото просто не им харесва да мълчат. Нежната половина на човечеството изпитва остра необходимост почти винаги да коментира и обсъжда какво ли не.

 

Защо тайната не може да бъде опазена от жените?

Мъжете смятат това за супер досадно и отегчително, но какво да се прави, такава е женската природа. От това постоянно говорене идва един момент в който жената се изчерпва и няма какво повече да обсъжда с приятелките си като теми и проблеми в ежедневието.

И за да не се получават неловките паузи на  мълчание, това провокира в жената да си развърже езика за тайните, които „уж” пази.Според едно много сериозно допитване направено през миналата година във Великобритания, официално беше обявено, че жените не могат да пазят дълго време тайни.

Била проведена анкета сред 5000 дами на възраст от 18 до 60 г. От резултата става ясно, че 43% не пазят тайна дори и тя да е най-поверителната.

Когато жената е в приятна компания на чаша вино например и се развързва езика и е готова с най-големите подробности да разкаже последните клюки, които биха удивили останалата част от компанията.zenski kluki

Според анкетата жените средно на седмица научават поне 4 клюки, които старателно разгласяват на поне двама. 33% от тях разгласяват чужди тайни просто ей така от непреодолим вътрешен инстинкт.

Други 50% пък не успяват да си мълчат просто, защото искат да споделят за да им олекне на душата. Американските специалисти също не остават назад в изследването на женската психика.

Те решават да разберат, защо след като се сдобият с ценна информация дамите бързат да я споделят. Според психолозите причината е в емоционалното напрежение, в което изпада жената на практика.

Това се отразява доста зле на психиката и поради тази причина жената иска да се разтовари от тази непосилна задача (да пази тайна).

Самите експерименти в тази област показват недвусмисленно, че пазенето на тайни прави живота ви по-труден.

С други думи казано, колкото тайната е по-класифицирана, толкова по-зле се чувства човек физически.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела
  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения